Diede de Groot domineert Aniek van Koot en wint de Australian Open titel in het enkelspel in minder dan een uur

Ded de Groot verslaat landgenote Annick van Coote met 6-1 6-1 en wint voor de vierde keer in haar carrière de titel van het rolstoelenkelspel van de Australian Open.

Voor De Groot was het haar zesde opeenvolgende Grand Slam-titel in een rolstoel en 13e overall na het verslaan van haar tegenstander in 58 minuten.

Het Nederlandse duo won woensdag de titel in het rolstoeldubbelspel, maar moest de vriendschap donderdag opzij zetten toen ze het tegen elkaar opnemen in de enkelspelfinale op Court 8.

Australian Open

“Er gaat niets boven dit, het is te gek” – Kyrgios en Kokinakis bereiken finale dubbelspel

39 minuten geleden

De Groot sloot de eerste game af in de vierde game om vervolgens in de eerste set een 3-1 voorsprong te nemen nadat Van Kott, die op zoek was naar een tweede Australian Open-titel, een ongedwongen fout maakte met een forehand.

De 25-jarige keek hier nooit meer op terug, want ze brak opnieuw in Game Six voordat ze de eerste set in 23 minuten verzegelde na opeenvolgende fouten van Van Kot.

De tweede set was even formidabel voor het nummer 1 zaad, want ze brak Van Cott in de eerste, derde, vijfde en zevende game. Daarna toonde ze veel kalmte en scoorde vier rechte punten op haar opslag om de titel veilig te stellen.