Details en hoogtepunten van evenementen, statistieken en de beste spelers in de halve finales van de dames na de overwinningen van Nederland en België

Vier teams gingen op 7 augustus aan de slag met haalbare ambities om goud te winnen in het dameshockey Parijs 2024 De halve finales werden gehouden in het Yves du Manoir-stadion. En nu, na een drukke werkdag, Holland En Volksrepubliek China Ze zullen hun zoektocht naar goud voortzetten terwijl… Argentinië En België Zij zullen strijden om de bronzen medaille.

Nederland, dat een lange staat van dienst heeft op het gebied van succes in de sport, versloeg Argentinië gemakkelijk met 3-0 om zich te kwalificeren voor de finale. De Zuid-Amerikaanse spelers hadden meer schoten dan hun tegenhangers, maar konden deze kansen niet omzetten. Oranje scoorde twee van de drie doelpunten in het tweede kwart, voordat er in het derde kwart nog een doelpunt aan werd toegevoegd. De doelpunten werden gescoord door Luna noa fucaLaura Nonink En Jippie Janssen.

beginnend vanaf Athene 2004De Nederlandse Vrouwen hebben de afgelopen twintig jaar in elke wedstrijd de hockeyfinale bereikt. Ze zijn het meest succesvolle land in de sport en hebben negen medailles gewonnen sinds de opening voor vrouwen in 1980. Vier van deze medailles zijn van goud en ze zullen proberen de komende dagen meer aan hun collectie toe te voegen. Ze wonnen onlangs goud in Tokio 2020Door Argentinië te verslaan in de finale.

De tweede halve finale van de dag was een thriller, waarin de Volksrepubliek China België versloeg na strafschoppen met 3-2, nadat de reguliere speeltijd op 1-1 was geëindigd. Zu Merong China opende de score in de 18e minuut en dit doelpunt bleef tot de laatste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Emma Beaufries België maakte in de 59e minuut gelijk om een ​​penalty shootout af te dwingen, waarbij België de comeback niet kon voltooien.

READ  De first lady kust een tulp die naar haar is vernoemd door Holland - NBC10 Philadelphia