De vrouwen van zwarte stokken presteerden beter dan India met 4-3 en namen de leiding in het WK

Olivia Meri scoorde een dubbel, want de vrouwen van zwarte stokken bleken erg goed te zijn voor India op het WK.  (bestandsafbeelding)

Martin Hunter / Getty Images

Olivia Meri scoorde een dubbel, want de vrouwen van zwarte stokken bleken erg goed te zijn voor India op het WK. (bestandsafbeelding)

De vrouwen van Black Sticks verslaan India om hun groep te overtreffen en verdienen een gratis doorgang naar de kwartfinales van de Hockey World Cup in Nederland en Spanje.

Na een gelijkspel met China en een overwinning op Engeland, had Nieuw-Zeeland alleen een gelijkspel uit hun laatste poulewedstrijd nodig om de eerste plaats veilig te stellen, maar Olivia Meri’s dubbele en uitstekende keepersinspanning van Brooke Roberts maakte ze nog beter, met een 4,3 overwinning in Amsterdam op vrijdag (NZT).

De Black Sticks vermijden nu een play-off (voor teams op de tweede en derde plaats van elke groep), en nemen in plaats daarvan een lange pauze voor de kwartfinales, waar ze ofwel wereld nummer 4 Duitsland of nummer 16 Zuid-Afrika in Amsterdam zullen ontmoeten aanstaande donderdag (NZT).

De Black Sticks kregen een vrije doorgang naar de kwartfinales van het WK in Nederland.  (bestandsafbeelding)

Andrew Koringa/Photosport

De Black Sticks kregen een vrije doorgang naar de kwartfinales van het WK in Nederland. (bestandsafbeelding)

zei Roberts tegen de presentator, nadat hij was geselecteerd als speler van de wedstrijd.

Lees verder:
*Alia Jack plaatst zwarte stokken boven de wet
* Black Sticks voor dames verslaan Engeland met 3-1 en blijven ongeslagen in het WK hockey
* Zwarte vleermuizen dames bonden de openingswedstrijd van het WK tegen China in Nederland

“Het betekent veel voor elke vrouw in ons team, voor elke coach. We hebben zo hard gevochten in elke wedstrijd, we zitten in een hele moeilijke groep, elk team in deze poule had uitzonderlijke hockeyspelers en we hebben elke wedstrijd hard gemaakt om het einde.”

READ  Wanneer komt seizoen 5 van Better Call Saul uit op Netflix?

Nieuw-Zeeland staat momenteel op de achtste plaats in de wereld en de beste prestatie van de Wereldbeker van Nieuw-Zeeland is de vierde die ze wisten te behalen tijdens het toernooi van 1986 in Nederland.

Net zoals gebeurde in de overwinning van woensdag (NZT) op Engeland, werden de Black Sticks van achteren gemaakt tegen India, nadat het nummer 9-team van de wereld pas in de vierde minuut de score opende via Katariya Vandana.

Maar Nieuw-Zeeland sloeg kort daarna terug toen co-aanvoerder Merry een penalty scoorde, en Roberts’ prima redding hield de zaken zoals ze waren in de kwarttijd.

Toen namen de vrouwen in het zwart voor het eerst in de wedstrijd de leiding, iets meer dan een minuut in de eerste helft, toen Tessa Job haar verdediging schoot en in het net schoot.

Slechts twee minuten in het derde kwart, versterkten de zwarte stokken hun voordeel toen co-aanvoerder Megan Hall vanaf de penaltystip ging en Francis Davies naast ging.

Met nog een fantastische duik die Roberts tegenhield om India onder controle te houden, leken de Nieuw-Zeelanders klaar te zijn om te profiteren van een voordeel van twee doelpunten tot driekwart van de tijd, alleen voor een geweldige pass van Sushila Chanu om thuis in Lalrems Miami Hmarzote te duiken om het te halen 3-2 om de laatste periode in te gaan.

Toen India de speler verloor na een gele kaart van Deb Grace Ika, was het Merry die de voorsprong van Nieuw-Zeeland opnieuw verdubbelde, met een strafschop in de 52e minuut dat de VAR-scheidsrechter geen duidelijke reden had om zijn stijging te annuleren.

READ  [Watch] Ali Khan's slimme ducttape-viering na een verbluffende comeback tegen Nederland in de 2023 Cricket World Cup-kwalificatiewedstrijd

India leverde een dappere late strijd, waardoor ze de derde plaats in de groep veroverden voor China.

Maar ondanks Kaur Gurjit’s verbluffende strafschopresultaat van iets meer dan een minuut op links en een late aanvallende tackle, hebben de Black Sticks al genoeg gedaan.