De Three TD Cunninghams passeren de Nederland Main Road in Santa Fe – Port Arthur News

SANTA FE – In wezen gezond en effectief wanneer dat nodig is, Nederland heeft Santa Fe nooit een grote kans gegeven.

De Bulldogs (2-2, 1-1 in de regio) maakten gebruik van een methodisch en verwoestend aanvalsplan om in de eerste helft 21 punten te scoren en vervolgens hun gastheren op te poetsen naar een 38-7 District 12-5A-II overwinning op vrijdag. nacht. ​

Santa Fe-coach Matthew Bentley bezorgde zijn team een ​​bericht na de wedstrijd dat duidelijk en beknopt was.

“Dit is niet de laatste wedstrijd van het jaar. We zitten midden op de weg.” Bentley, wiens team viel naar 1-4 algemeen en 0-2 in zone play, zei: “We hebben nog vijf wedstrijden over. ”“ We hebben goede teams om te spelen. We moeten veel dingen schoonmaken en alles wat we moeten schoonmaken kan worden hersteld. “

Santa Fe slaagde er sporadisch in, maar kon het balbezit niet behouden. Tegen de tijd dat Keeler Thompson vond dat Trever Trexler 17 yards passeerde met 41 seconden resterend in de competitie, was de score allang verrekend.

En toen de Indianen de buldoggen diep in hun land installeerden, konden bezoekers gemakkelijk graven.

Toen Nederland, die een 7-0 voorsprong had, laat in de eerste periode aan de 4-yard streak begon, schrapte ze 11 wedstrijden waarbij middenvelder Rene Cunningham een ​​perfecte TD-pass van 30 yards naar Kyndon Fuselier liet vallen om er 14-0 van te maken.

Cunningham eindigde de helft met 3 assists en scoorde 8 van de 10 op 137 yards.

Nederland verzamelde in totaal 335 meter tot 186 meter voor Santa Fe, die in de eerste helft flopte en een velddoelpunt vrijgaf.

READ  David Seitz, kandidaat voor de Nederlandse Guardian, klaagt stad aan wegens 'patroon van politieke oppositie'

Toen Cunningham geen openstaande ontvangers vond, was Josh Masik 111 meter voorbij de verdediging van de Indianen, inclusief een explosie van 18 meter in de late derde periode.

“Nederland is een goed voetbalteam. Tegenslag is iets dat we moeten leren overwinnen”, zei Bentley.