De terugkeer van Canada blijft achter bij Portugal in internationale rugbytest

De comeback van de Canadees was zaterdag kort toen Manuel Cardoso Pinto een laat doelpunt maakte en Portugal een 20-17 overwinning bezorgde in de International Rugby Test.

Canada steeg naar een voorsprong van 17-15 na twee pogingen van Corey Thomas in de tweede helft voordat Portugal een laatste aanval lanceerde, waarbij Pinto een Canadese verdediger versloeg om in te trappen voordat hij terugkeerde uit de Canadese eindzone. Jorge Abecassis miste een poging om vanaf de zijlijn te converteren.

Deze wedstrijd was de eerste van de Canadese mannen sinds ze zich niet kwalificeerden voor de Rugby World Cup, waarbij ze een reeks verloren van de 17e gerangschikte Verenigde Staten in september en 26e gerangschikte Chili in oktober.

Cole Keith scoorde ook een poging voor de 23-geplaatste Canadezen, die in het duel met 10-5 achter stonden. Rob Povey heeft een afleiding toegevoegd.

Thomas Appleton en Rafael Storte maakten de andere pogingen voor de nummer 19 van Portugal. Nuno Souza-Guide trapte een penalty binnen en zette om.

De Canadese mannen zijn op weg naar Brussel om volgende week zaterdag 28e te spelen in België.

Beide teams maakten fouten in een intermitterende wedstrijd in de Portugese hoofdstad.

Portugal schoof al vroeg op in een poging die werd omgeleid door Appleton. Canada reageerde in de 22e minuut met Keith, versloeg een verdediger en bereikte zijn weg naar boven na een ontslag van Lucas Rombal. Maar Povey miste wat een routinedienst leek en liet de Canadezen met 7-5 achter.

De Portugese aanval is een nachtmerrie voor de Canadese verdediging

De Portugese vleugelverdediger kwam halverwege de Canadese verdediging op voorsprong, maar een aantal goede zetten eindigden met overtredingen.

READ  Dutch Mama pakt grote overwinning bij GP Downs - Medford News, Weather, Sports, Breaking News

Een strafschop voor Portugal in de 38e minuut verhoogde het verschil naar 10-5.

Portugal had in de 48e minuut opnieuw een goede aanval om te eindigen met een penalty op een paar meter van de pogingslijn.

De gastheren vergrootten hun voorsprong naar 15-5 in de 53e minuut, gebruikmakend van de overlap aan de rechterkant en Storte’s touch in de hoek om een ​​verlengde aanval uit te sluiten. Ik stuiterde toen ik probeerde af te wijken van een ander.

Canada verkleinde het gat naar 15-10 in de 68e minuut, waarbij Thomas uit een aanvallende opstelling kwam nadat een penalty van Portugal de Canadezen in staat stelde dieper het gebied van de tegenstander in te gaan.

Canada bleef maar komen, terwijl de aanvallers op weg waren naar de Portugese try-line. Een nieuwe poging van Thomas en Povey’s beurt bezorgden Canada een voorsprong van 17-15.

Er waren acht Toronto Arrows in de 15 startende line-up van het Canadese nationale team, waaronder kapitein Lucas Rumbal, en nog twee op de bank.

Canada heeft alle vier de vorige wedstrijden met Portugal gewonnen.

Maar Portugal lag in juli op schema voor een overwinning van 49-26 op het 22e reekshoofd Rusland, nadat het eerder dit jaar het 20e reekshoofd Spanje en het 24e reekshoofd Nederland had verslagen, evenals in de WK-kwalificaties.