De slechte start van de Champions League zag een rustige 5/10-vertoning van Mohamed Salah in Napoli

Liverpool begon hun Champions League-campagne met een 4-1 nederlaag tegen Napoli op woensdagavond in het Diego Armando Maradona Stadion in Italië.

Trage start voor bezoekers Victor Osimhen zag de Serie A-ploeg de Serie A op voorsprong zetten nadat hij langs Alisson dribbelde voordat hij de paal raakte, maar het duurde slechts enkele minuten voordat de impasse werd doorbroken met een penalty die werd toegekend na de handsbal van James Milner.

En Napoli kreeg een tweede strafschop na veroordeling van Virgil van Dijk voor het blokkeren van Osimhen, alleen om Alisson te stoppen en ervoor te zorgen dat het verschil op één doelpunt bleef. Maar dat was van korte duur nadat de Reds met 2-0 achter stonden toen Andre-Frank Zambo-Anguisa de pass van Zielinski doorlinkte, voordat een geweldige solo-actie van Khvicha Kvaratsellia op links hem flankeerde in plaats van invaller Giovanni Simeone. Derde plaats voor Napoli voor het fluitsignaal aan het einde van de eerste helft.

Jurgen Klopp introduceerde Joel Matip bij de rust, maar dat deed weinig om de storm te bedwingen, want Napoli scoorde binnen 90 seconden na rust. Ondanks de snelle reactie van Luis Diaz met een fijne finishing touch van buiten het strafschopgebied, kon Liverpool niet terugkeren naar de wedstrijd.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS en meer (VS)

Positieven

Het is moeilijk om profs te vinden in een optreden dat ’s nachts eenzijdig was, maar de show van Luis Diaz was iets van een hoogtepunt.

De linksbuiten scoorde nog een doelpunt na het snijden met zijn favoriete rechtervoet, en hij was de enige speler die eruitzag alsof hij iets kon bereiken op de aanvallende lijn.

minpunten

Liverpool begon erg traag aan de wedstrijd en leek de meedogenloze Napoli-kant niet te stoppen. De verdediging was de hele wedstrijd goedgelovig, terwijl er geen structuur was tussen het middenveld en de verdedigingslinie. Jammer een show van de runners-up van de 21/22 Champions League.

READ  Zet Netflix uit, er is een betere manier om de lockdown vanavond door te brengen

Director rating (van de 10)

Jurgen Klopp, 5 Fitnessproblemen hebben Klopp misschien gedwongen bij de selectie van teams tegen Napoli, maar zijn aandringen op de fijne lijn is iets dat misschien moet worden aangepast na hoe hij werd blootgesteld.

Spelersbeoordelingen (1-10; 10 = beste, spelers die na 70 minuten worden gepresenteerd krijgen geen beoordeling)

GK Alisson, 6 De Liverpool-doelman kon niet veel aan de goals doen, nadat hij een aantal sterke stops had gemaakt. Zijn verdediging heeft hem ’s nachts vaak in de steek gelaten.

DF Andy Robertson, 5 Het duurde even voordat de belangrijkste linksback van Liverpool op gang kwam, maar hij was een van de beste spelers van Liverpool in de tweede helft.

DF Virgil van Dijk, 4 De Nederlandse ster moet veel doen om de verdediging van Liverpool te leiden als de meest ervaren speler aan de kant. De ploeg van Jurgen Klopp zat helemaal achterin, wat de klim de berg in de tweede helft erg moeilijk maakte. Napoli mocht in de eerste helft niet over de doellijn komen, maar kreeg daarna een strafschop.

DF Joe Gomez, 4 Niets leek goed te gaan voor Joe Gomez vanavond, want hij werd verschillende keren betrapt en op de momenten dat hij contact maakte leek de bal opnieuw gevaarlijk gebied te worden. De positie van de 25-jarige liet veel te wensen over. Hij werd in de eerste helft vervangen door Joel Matip.

DF Trent Alexander Arnold, 4 – Een uitgebreide pass in de voeten van Mohamed Salah na een half uur deed het Egyptische team bijna een doelpunt maken in de eerste helft, maar Alexander-Arnold werd gemakkelijk verslagen door Kvisha Kvaratskhelia in voorbereiding op Napoli. Het derde doelpunt.

READ  MIPTV Bytes: Nieuwe titels van Monster, Incredible Film, ZDF Studios

MF Fabinho, 5 De Braziliaan international lijkt zichzelf niet op te dringen in de wedstrijd, waarbij Napoli relatief gemakkelijk door hun druk heen speelt. Deze factor werd niet geholpen door de algehele slechte prestatie van Liverpool als team op het middenveld.

MF James Milner, 5 Handbal in het strafschopgebied van Milner zorgde ervoor dat Napoli een penalty toekende om zichzelf vroeg op voorsprong te zetten. De ervaren middenvelder was onvoorzichtig in balbezit, en de verdediging van het Serie A-team kon veel van zijn lange ballen gemakkelijk af.

MF Harvey Elliott, 6 De slimste middenvelder van Liverpool was Elliott die de bal naar voren wilde brengen in de positieve gebieden. Elliott nam vaak de juiste beslissing, ondanks dat hij de jongste Reds-speler op het veld was.

FW Luis Díaz, 7 De Colombiaanse international had die avond de grootste vonk voor Liverpool, zelfs in een wedstrijd die buiten bereik leek. Zijn finish buiten het strafschopgebied aan het begin van de tweede helft was uitstekend, terwijl hij daarna dichtbij kwam met een kopbal die Merritt redde.

FW Roberto Firmino – 5 Het hart van de Liverpool-spits kon niet in de wedstrijd komen en zat vaak vol met verdedigers. Een semi-anonieme show van de Braziliaanse international.

Mohamed Salah 5 Salah had in de eerste helft één echte kans voor Liverpool, maar zijn poging was bescheiden en eenvoudig te redden door Alex Merritt. Napoli hield de Egyptische international over het algemeen kalm, in een wedstrijd waarin hij moeite had om vanaf de rechterkant indruk te maken.

alternatieven

Joel Matip (Gomez, 45-inch), 6 “ Hij kwam in de rust voor Joe Gomez, maar had meer kunnen doen voor het vierde doelpunt van Napoli. Hij schoot de bal vanuit de verdediging goed naar voren en wist met zijn passes de linies te doorbreken.

Darwin Nunez (Fermino, 62-inch), 6 Nunez leek achteruit te rennen om het spel te verlengen, maar Liverpool vond hem niet in voldoende ruimte. De beslissing van de voormalige Benfica-spits zag er positief uit en hij slaagde er goed in om Diogo Jota laat in de wedstrijd uit te kiezen die de wedstrijd niet kon afmaken.

Thiago (Milner, 63 inch), 7 Toen hij terugkeerde van een blessure van Thiago, kreeg hij meer controle over het middenveld van Liverpool, een factor die hij hard nodig had na het aanhoudende succes van Napoli. Hij pakte de bal een aantal keer terug.

Diogo Jota (Salah, 63″), 5 Jota bevond zich in positief gebied, maar werd al snel verdrongen door verdedigers. Hoe dan ook, cruciale minuten nadat ze terugkwam van de blessure die ze in de voorbereiding opliep, zullen in de toekomst gunstig zijn.

Arthur (Elliott, 77 inch) N/R Geïntroduceerd aan Elliott in de 77e minuut bij het debuut van Liverpool tegen een bekende rivaal van de uitgeleende Juventus-middenvelder, leek hij te genieten van zijn minuten spelen naast Thiago.