De Nederlandse vrouwen gaan diep door China te verslaan, en de Nederlandse mannen komen terug met een overwinning op India

De Nederlandse vrouwen moesten diep graven om hun 4-2 overwinning te behalen na een dappere prestatie van China tijdens de FIH Hockey Pro League-wedstrijden in Eindhoven. Later op de avond herstelde het Nederlands team zich van hun ergste thuisnederlaag ooit de vorige dag tegen Australië door India met 3-2 te verslaan.

(Vrouwen) Nederland – China 4-2

Nederland zat allemaal in de eerste minuten van de wedstrijd, met de Chinese doelman Liu Peng die verschillende vroege reddingen afsloot. Peng deed het goed om de score in de eerste helft puntloos te houden.

China vond echter vroeg in het tweede kwartaal enige offensieve vorm. Het uitstekende strafschopcontrast bereikte zijn hoogtepunt toen He Jiangxin uitwijkde naar een verrassende 1-0 voorsprong. Maar Oranje had slechts 30 seconden nodig om de gelijkmaker te vinden, die Felis Albers aan de rechterkant binnenzette. Een verbluffende Albers kruiste de bal naar Ben Dickey om in te stoppen om de thuisploeg weer op gelijke hoogte te brengen.

Daarna scoorde Oranje vijf minuten voor het einde van de eerste helft hun tweede doelpunt vanaf de penaltystip. Yibbi Jansen trok hem naar links van de bewaker om haar zij naar voren te brengen.

Het Chinese team scoorde het tweede doelpunt in het derde kwart. Een losse pass van een Nederlandse verdediger belandde op de rand van Zou Merong op de rand van verdediger D, die vanaf rechts binnenschoot. Maar tegen het einde van het kwart stonden de Nederlanders weer vooraan nadat China een strafschop had gekregen. Frederic Matla vond het net ondanks dat Peng de goede kant op kopte.

READ  Wesley Su verslaat zijn Nederlandse rivaal en gaat naar de halve finale van de Chesapeake Masters - Manila Bulletin

Het was opnieuw een strafschop die leidde tot het vierde doelpunt van de wedstrijd voor Oranje. Jansen deed het opnieuw, dit keer recht door het midden en door de benen van de uitsmijter. Hiermee staat de 23-jarige aan de top van de scorelijsten voor vrouwen met tot nu toe acht doelpunten in het toernooi.

Ze mogen dan drie dagen geleden dezelfde tegenstander met vier doelpunten hebben verslagen, maar Nederlanders moesten zaterdag hard werken om hun 4-2 overwinning te bezegelen tegen een steeds beter wordend Chinees team.

Felis Albers werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een heel moeilijke wedstrijd. Ik denk dat we een beetje slecht begonnen, maar we scoorden een aantal geweldige doelpunten, maar het was zwaar. Hun verdediging was beter dan in de eerste wedstrijd. Ze waren heel dicht bij elkaar.” Sommigen, dus voor ons, voor de manier waarop we willen aanvallen, was het erg moeilijk… Ik denk dat we steeds meer willen scoren, maar winnen is het belangrijkste, dus daar zijn we erg blij mee .”

(Heren) Nederland – India 3-2

Op zoek naar verlossing na hun zware verlies tegen Australië de dag ervoor, scoorde Nederland als eerste. Sheldon Schotten volleyde een aanvallende bal in de cirkel die zijn weg door het verkeer vond voor Duco Telgenkamp om vanaf de achterpaal binnen te tikken.

Telgenkamp kwam weer in actie en vond het achternet op een rebound van een strafschop. Maar een Nederlandse backhand voor het schot van Telgenkamp betekende dat het doelpunt werd afgekeurd.

READ  Brian McBride Weg als USMNT General Manager - NBC 6 Zuid-Florida

India maakte gelijk toen ze een geweldige volley Sanjay op de basislijn vonden. Hij controleerde het goed en versloeg vervolgens met een slimme zet de verdediging om de verre hoek te vinden voor zijn eerste interlandgoal.

Abishek kreeg in de eerste helft nog een bal de cirkel in, maar zijn schot werd comfortabel gered door doelman Dirk Meijer om de stand bij rust op peil te houden.

Tien minuten na het derde kwart gaf een gelikte pass van Luke Dommershuijzen op de perfect gepositioneerde Boris Burckhardt de Nederlander alle tijd voor zijn schot op doel.

Een andere Nederlandse penalty werd vervolgens gered, maar uit het daaropvolgende spel injecteerde Joep de Mol de bal terug voor Tjep Hoedemakers om de zwakste aanraking uit te halen en door de benen van de keeper te lussen om de thuisploeg een 3-1 voorsprong te geven. laatste inning.

Slechts 21 seconden na het begin van het laatste kwart maakte de Nederlander een verdedigende fout op de linkervleugel die ertoe leidde dat Suget een overdracht maakte. Hierdoor kreeg Lalit Upadhyay de kans om de bal naar de ongemarkeerde Gurjant Singh te kruisen die de cirkel in rende en een gebarsten achteruitschot op de linkervoet van de keeper sloeg.

In de resterende minuten van de wedstrijd was er nog veel actie maar de stand bleef 3-2, wat de thuisploeg gerust stelde.

Joep de Mol werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een heel zware wedstrijd. Ik denk dat we na de les die Australië ons gaf vandaag de kans hadden om te reageren en ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan. Het was’ Het is niet altijd goed, maar we hebben tenminste gevochten tot het einde en hebben de drie punten gepakt.

READ  Een Nederlandse rechtbank verbiedt de terugkeer van Afrikaanse migranten naar Italië

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te zien, Klik hier.

FIH Pro League – 10 juni 2023

HC Oranje-Rood Stadion, Eindhoven (NED)

Resultaat: Dames 46 wedstrijd

Nederland 4-2 China

Spelspeler: Felis Albers (Ned)

Rechters: Laurine Delforge (BEL), Sarah Wilson (SCO), Céline Martin-Schmets (BEL-video)

Resultaat: 46 herenwedstrijd

Nederland 3-2 India

Spelspeler: Jobe de Mol (Ned)

Scheidsrechters: Ben Guentgen (Duitsland), Hannah Harrison (Engeland), Lauren Delforge (Video Bell)