De Nederlandse coach Ronald Koeman beweert dat het voetbal ‘verwoest’ is na het controversiële VAR-besluit op het EK 2024

De Nederlandse coach Ronald Koeman was woedend over een controversiële strafschop in de eerste helft tijdens de 2-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Engeland in de halve finales van Euro 2024 en gaf de Video Assistent Scheidsrechter (VAR) de schuld voor het “verpesten” van het voetbal.

Het was de gelijkmaker in de 18e minuut van de wedstrijd die de coach boos maakte, toen de Nederlandse verdediger Denzel Dumfries werd ingeschakeld voor een strafschop na een evaluatie van de videotechnologie.

Dumfries ving de Engelse verdediger Harry Kane op tijdens zijn tussenkomst nadat Kane zijn schot al over de lat had gestuurd.

Ronald Koeman, coach van het Nederlands elftal, reageert tijdens de halve finale van Euro 2024 tussen Nederland en Engeland in het Dortmund Football Stadium op 10 juli 2024 in Dortmund, Duitsland. Getty-afbeeldingen

Er viel in eerste instantie geen beslissing, maar scheidsrechter Felix Zwier kreeg vervolgens een melding om de wedstrijd via videotechnologie te beoordelen.

Na het ontvangen van een strafschop zette Kane deze succesvol om en maakte de stand gelijk: 1-1.

Ollie Watkins scoorde het winnende doelpunt voor Engeland in de blessuretijd van de tweede helft en bracht het team naar de finale.

“Dit is geen strafschop”, zei Koeman na de wedstrijd tegen verslaggevers. Volgens ESPN“Zijn enige doel was het blokkeren van een schot. Toen schoot Harry Kane en hun voeten kwamen in botsing.

Nederlands elftalspeler Virgil van Dijk communiceert met scheidsrechter Felix Zwier. Reuters

“Het voetbal wordt verpest door dit soort beslissingen van de VAR. Die trap zou in Engeland niet zijn gegeven. Wat moet je doen als verdediger? Ik denk dat de scheidsrechter voor veel gekke dingen heeft gefloten, maar dat is niet zo.” niet waarom we verloren.”

Koeman was niet de enige die de beslissing in twijfel trok, aangezien de voormalige Engelse verdediger Gary Neville het eens leek te zijn met de klachten van Koeman over de beslissing.

READ  Vertrek van Maui Youth geïnspireerd door een trainingsreis naar Nederland | Nieuws, sport, banen

Een ITV-analist omschreef de beslissing als “beschamend”.

Scheidsrechter Felix Zwier controleert het VAR-scherm en Engeland krijgt na beoordeling een penalty toegekend, nadat werd geoordeeld dat Denzel Dumfries uit Nederland (niet op de foto) een fout had gemaakt op de Engelse Harry Kane. Getty-afbeeldingen

Hij zei tegen CNN: “Dit kan geen strafschop zijn. Hij kwam op natuurlijke wijze binnen om het schot te blokkeren. Het is geen strafschop voor mij.” Volgens de BBC.

Alan Shearer, de voormalige aanvaller van het Engelse nationale team, vertelde BBC Radio dat hij de authenticiteit van deze oproep niet in twijfel trok, maar beweerde dat Dumfries “probeerde de bal te blokkeren”.

Hij voegde eraan toe: “Harry Kane’s follow-up zorgde ervoor dat het telefoontje tot stand kwam, en ik dacht niet dat het een ernstige fout was die moest worden aangepakt.”

De Engelse spits Harry Kane scoorde het eerste doelpunt van zijn team vanaf de strafschopstip. AFP via Getty Images

Engeland neemt het zondag in de toernooifinale op tegen Spanje.