De games die me hebben gered van de inzinking na de Elden-aflevering

Het is eind mei en ik kijk naar shows op de Elden Ring. Na meer dan 150 uur door de Lands Between te hebben gezworven, voel ik de bekende bitterheid die begint wanneer ik een spel uitspeel waar ik van hou. Ik heb onvoorstelbare verschrikkingen overwonnen en ben Alden Lord geworden op mijn eigen persoonlijke avontuur, terwijl ik bovenop een prachtig dubbelspringend ros vaarde; Wat nu? Herstel van deze rally zal de rest van het jaar een persoonlijke strijd worden.

De Elden Ring heeft mijn leven overgenomen. Als ik het niet speelde, was het het enige wat ik wilde doen. Toen ik andere games aan het schrapen was voor werk of plezier, zaten taken zoals naar de Raya Lucaria Academy gaan of Malenia veroveren in mijn achterhoofd. Ik stopte met het eten van Red Lobster omdat het me vreselijke flashbacks gaf van meedogenloos bespuugd te worden door de gigantische schaaldier van Liurnia of the Lakes. De Elden Ring voegt zich bij Grand Theft Auto III, Skyrim en Breath of the Wild als games die obsessies op de grens voor mij zijn geworden, en de daaropvolgende stilte was moeilijk te vinden.

Elden-ring

Ik speelde games uit toewijding aan mijn werk, maar niets viel me op. Dit is geen minachting voor de games zelf, maar ze hadden een geweldige rit te volgen. Ik wist ook niet zeker wat voor soort ervaring ik wilde, aangezien Elden Ring zoveel vakjes aankruiste. Moet ik blijven zoeken naar een andere grote titel, zoals bijvoorbeeld Dying Light 2, of genieten van iets veel kleiners en meer experimenteels? Het ergste van alles is dat het antwoord niet kan zijn: “Blijf de Elden Ring spelen.” Hoe graag ik het ook vond, ik wilde niet dat het een anker zou zijn dat me ervan weerhield te genieten van al het andere dat het jaar te bieden had. Ik moest verder.

READ  Hoe deel te nemen aan het bètaprogramma van Samsung One UI 5.0 om Android 13 te testen

Gelukkig was Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge de eerste game die me weer op de rails zette. Als old school TMNT-fan kijk ik er al heel lang naar uit om Tribute Games te bekijken, Ik ben succesvol aangekomen Precies wat ik wilde door een trendy, hippe look te bieden op een korrelige formule. De hersenloze maar bevredigende veegactie was een verfrissende onderbreking van de meer berekende en stressvolle Elden Ring-gevechten. Dan doet het een geweldige retro-soundtrack en ballads van nostalgie. Het bood in vergelijking misschien niet veel, maar die geruststellende vertrouwdheid onthulde me dat het spelen van Elden Ring me mentaal te uitgeput maakte om een ​​meer mechanisch intense titel aan te kunnen. Tegen de tijd dat ik Shredder tegen de stoeprand schopte, had ik honger naar iets groters, gedurfder en stoerder.

Voer neonwit in. Terwijl Shredder’s Revenge me iets bekends gaf, won Neon White B me door me iets verfrissend origineels aan te bieden. Ik ben dol op platformgames, en de innovatieve implementatie van vuurgevechten en de focus op snel rennen in de game gaven me iets nieuws om geobsedeerd door te zijn: leaderboards. Hoeveel extra seconden kan ik van een platinaronde afscheren? Kan ik mijn leaderboard-dominantie over mijn vriendenlijst blijven uitoefenen? Mijn competitieve kant heeft een nieuwe uitdaging gevonden om zijn tanden in te zetten. Net als de Elden Ring gaf Neon White het lonende gevoel van “Me vs. The Game”, een uitdaging die me dwong mijn vaardigheden en timing aan te scherpen om de obstakels te overwinnen. Of, in wankele termen voor leken, je moest weer “goed worden”.

READ  Hatsune Miku Logic Paint S komt binnenkort om over te schakelen

kijker

Nadat ik mijn stempel op Heaven had gedrukt, stond ik op het punt mijn groove terug te krijgen en voelde ik me klaar om iets verder aan te pakken. Schijnbaar uit het niets heeft een klein indiespel genaamd The Looker positieve buzz online getrokken als een vermakelijke parodie op Jonathan Blow’s mysteriepuzzelspel, The Witness. Ik vond The Witness leuk genoeg om The Looker een kans te willen geven. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want binnen enkele minuten won ik de titel van de beste komedietitel die ik in een tijdje heb gespeeld. De game is een humoristische deconstructie van het Blow-mysterie uit 2016, dat de ambitie en de desoriënterende aard van puzzelgames als geheel scherp benadrukt. De grappen zijn niet alleen grappig, maar de mysteries van The Looker, die een parodie vormen op The Witness, zijn op zichzelf al erg slim. K Volledig gratis spelIk raad iedereen die genoeg van The Witness heeft gespeeld ten zeerste aan om The Looker een kans te geven. Mijn speelse creatie hernieuwde mijn enthousiasme voor het zien van de andere exotische ervaringen die er zijn, en het mistportaal van de Elden Ring dat mijn enthousiasme voor andere games had tegengehouden, verdween volledig.

Elden Ring behandelde me zo goed dat ik mezelf ervan overtuigde dat ik nooit een game zou vinden die hetzelfde zou doen. Ik denk dat dit tot op zekere hoogte nog steeds waar is; Het is de game van het jaar door bullet. Soms is het spel zo uitzonderlijk dat je al het andere vergeet of het niet wilt opzoeken. Achteraf gezien was ik ook bang om van iets minder te genieten omdat het geen Elden Ring was. Daartoe loont het om weg te lopen en niet meteen te proberen die leegte met iets anders te vullen, wat ik waarschijnlijk eerst had moeten doen. Er is waarschijnlijk ergens een advies over het verbreken, en ik ben dankbaar dat ik al genoeg andere vissen in de zee heb gevonden.

READ  D3-uitgever en Shade kondigt SAMURAI MAIDEN Sword Fighting Game aan voor PS5, PS4, Switch en pc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *