De Canadese Doberuil wint zilver op de 1000 meter voor mannen op de Olympische Spelen in Peking

De Canadees Laurent Dubreuil behaalde het eerste Olympische podium in zijn carrière.

Op vrijdag won Levis, Keogh, zilver geboren op de 1000 meter voor heren in Peking 2022, de 24e medaille van Canada op de Spelen.

De 29-jarige schaatste naar een tijd van 1:08.32 in het laatste paar om Canada’s eerste podium op het evenement te behalen sinds Denny Morrison in Sochi 2014.

Hij deelde het podium met de Nederlander Thomas Kroll, die een gouden medaille toevoegde aan zijn zilver op de 1500m race, en de Noor Harvard Lorenzen, die de bronzen medaille won met 0,16 seconden op Dubroy.

Bekijk | Laurent Dubreuil schaatste vrijdag naar zilver:

Canadese schaatser Laurent Duberuil wint zilver op de 1.000m in Peking 2022

Schaatser Laurent Duberuil van Levis, Kew, won het zilver op de 1000m mannen met een tijd van 1:08.32. 4:49

“Ik dacht dat ik deze week een goede kans had om de medaille te winnen, meer nog op de 500 m en om als vierde te eindigen op de 500 m met driehonderd en om een ​​heel zware week te hebben, om er overheen te komen en vandaag naar buiten te komen en een medaille te winnen Geweldig, “zei Dobrill.

“Twee weken geleden was ik gelukkig in het leven en had vandaag nog geen Olympische medaille gehad, dus het is misschien wel het beste sportmoment van mijn leven – maar het is een beetje een bonus voor mijn gelukkige leven ver weg.”

Dubrois, die als wereldkampioen op de 500m de Spelen van Peking binnenkwam, was de favoriet in het evenement. Nadat hij zaterdag zijn podium met slechts 0,03 miste, maakte hij een comeback om een ​​van de snelste 1000m-races van zijn carrière te skiën.

READ  Alaphilippe stond te popelen om rekeningen te verrekenen in Luik-Bastenaken-Luik

Bekijk | Debreuil reageerde na het winnen van de 1.000m zilver:

Schaatser Laurent Dupree blikt terug op zilver bij de mannen 1000m

Laurent Dubreuil van Levis, Que bespreekt. , zijn zilveren medaille op de 1000 meter voor mannen op de Olympische Spelen van Peking. 1:55

Dubroye schaatste naast de Nederlander Kai Verbig en baande zich een weg door de race toen Veibij halverwege de ronde stopte vanwege een fysiek probleem.

De 21-jarige Connor Howe uit Canmore, Alta, schaatste in 1:08.97 en eindigde als 12e bij zijn Olympisch debuut, terwijl de 29-jarige Antoine Gilinas Beaulieu uit Sherbrooke, Kew, finishte in 2,15 seconden. tweede plaats.

De Canadese undercoverschaatsers kijken nu uit naar de massastart – het laatste evenement van hun wedstrijden – om 2:45 uur ET op zaterdag.

Alle actie wordt live uitgezonden op CBC Gem, de CBC Sports-app en de CBC Sports-website in Peking 2022.