De Canadese Auger-Aliassime betreedt Indian Wells met hoge verwachtingen voor zichzelf

Felix Auger-Aliassime overstegen een langverwachte hoek van zijn tenniscarrière door vorige maand zijn eerste ATP Tour-titel in Rotterdam te winnen, in zijn negende finale in het enkelspel.

Maar de vonk die in 2022 in een fakkel veranderde, sloeg in oktober vorig jaar aan op het BNP Paribas Open.

Dit kwam na het verlies van de opening met 6-4, 6-2 door de ervaren Spanjaard Albert Ramos Vinolas.

Het was niet dat de 21-jarige Canadees verloor, of zelfs de dubbele zeven fouten.

Zo verloor hij.

“Het is grappig, want hoe betekenisvol de overwinningen ook waren, ik heb het gevoel dat dit verlies een soort besef voor me was. Ik speelde gewoon heel goed in New York. [at the U.S. Open] En bereikte de halve finale. En ik kwam hier en dacht: ‘Nou, dit zal doorgaan’, zei Auger Eliassim op vrijdag.

“Het was alsof ik een beetje op mijn hoede was – alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg van: ‘Hé, mijn vriend, het zal niet zo gemakkelijk zijn. “

Auger-Aliassime zei dat hij de eerste set verloor en ging vandaar naar het zuiden. Er was geen vechtlust en ze probeerde niet op de een of andere manier een oplossing te vinden om de zaken om te draaien.

Auger Aliassime speelt indoor in Wenen, Parijs en Stockholm voordat hij zijn seizoen afsluit. Maar op die dag in de woestijn klikte er iets.

“Na die wedstrijd ben ik een beetje van gedachten veranderd. Ik heb met mijn team gepraat. Ik heb met mezelf gepraat. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik dit soort wedstrijden niet meer kan spelen”, zei hij. “Er zijn altijd kleine springplanken in een carrière, en dat was een moment dat ik niet zal vergeten – die wedstrijd, de gesprekken die na die wedstrijd kwamen.”

READ  Southampton huilt om Tadic

Auger-Aliasime arriveerde voor het seizoen 2022 in Australië en hij is enigszins veranderd. Misschien is het woord ‘evolutie’ een betere omschrijving.

Hij won wedstrijden van spelers die eerder zijn nummer hadden.

Hij deed veel werk in zijn derde opeenvolgende Grand Slam en bereikte de kwartfinales van de Australian Open.

En toen, een paar weken later in Rotterdam, werd ze gekroond met zijn eerste titel. De 21-jarige ondersteunde haar door volgende week in Marseille de finale te bereiken.

Auger-Aliassime slaagde erin een week lang te stoppen bij zijn huis in Montreal, op weg van Europa naar Californië.

Hij was een gehemelte reiniger op een manier die steeds zeldzamer is geworden naarmate hij hoger op de ranglijst klimt. Hij heeft nu het gevoel dat het gebrek aan tijd thuis hem misschien minder heeft gemaakt; Hij was nog erg jong toen de beslissing werd genomen om zijn basis naar Monaco te verplaatsen.

Tennis verstandig, het is een no-brainer. Het weer is veel beter. Er wonen nog een aantal andere topspelers in de omgeving om mee te trainen.

En als de ATP in Europa is, gaat hij snel naar huis als er een paar dagen tussen de toernooien zitten.

Toen hij Marseille speelde, kon hij daar rijden.

Maar thuis is nog steeds thuis. Auger Eliassim dacht dat hij meer thuis zou komen.

In plaats daarvan gaat zijn familie hem opzoeken.

Dus een gewone week had veel goeds.

“Ik had verplichtingen, maar ook persoonlijke dingen die ik met vrienden of met mijn familie wilde doen – eten met mijn grootmoeder, dat soort dingen”, zei hij. “Ook was ik ’s ochtends aan het trainen in het National Center. Maar het was zo goed om terug te zijn in Montreal en wat mensen te zien die ik niet vaak zie.”

READ  Tony Rice, bluegrass legend, is dead at the age of 69

9e reekshoofd Auger-Alessem arriveert in de woestijn van Californië om voor de vierde keer het BNP Paribas Open te spelen.

Hier kwalificeerde hij zich vier jaar geleden voor de Masters 1000 in zijn eerste carrière, toen hij nog maar 17 jaar oud was. Vervolgens versloeg hij landgenoot Vasek Pospisil in de eerste ronde van het hoofdtoernooi voordat hij in de tweede ronde werd verslagen door Milos Raonic.

Auger-Aliassime oefent donderdag in de Indian Wells Tennis Garden. (Getty-afbeeldingen)

nieuwe mentaliteit

Dit jaar komt hij als toernooiwinnaar en een van de top 10 spelers met een heel andere mindset.

Na de heenwedstrijd in de eerste ronde begint de wedstrijd van zondag tegen de Nederlander Phuket van de Zandscholp of de Amerikaanse kwalificatie Tennys Sandgren.

“Ik weet nog steeds dat ik goed moet spelen om te winnen. De belangrijkste punten van mijn spel – mijn opslag, mijn forehand-nauwkeurigheid en mijn beweging – moeten allemaal op hun plaats zijn”, zei Auger-Aliassime.

“Maar hier in Indian Wells heb ik bijvoorbeeld heel andere ambities dan drie jaar geleden of twee jaar geleden. Ik ben nu een van die top 10-spelers. Ik ben een van die spelers die moet ga nog verder in het toernooi, zelfs als er al vanaf de eerste wedstrijd moeilijke wedstrijden waren.

“Maar in mij denk ik dat het verschil is dat ik met meer kalmte, meer innerlijk geloof en vertrouwen binnenkom”, voegde hij eraan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *