De Bruins overleefden twee keer verlenging tegen Nederland

Twee vrije worpen van junior-doelman Jacquan Yates van West Brook bezegelden dinsdagavond de extra tijd dubbele 54-51 overwinning op de Nederland Bulldogs in een wedstrijd buiten het gebied.

Bruins vertrouwde op zijn verdediging om de verschuivingen af ​​te dwingen, vooral laat in Double Overtime. Met nog 54 seconden te gaan in de tweede periode van extra tijd, dwong Bruins een belangrijke draai af die leidde tot de fout van Yates.

West Brooke versloeg ook het aanvalsglas toen hij de hele wedstrijd de beste mannen van Nederland versloeg.

“Dat was enorm voor ons”, zei Yates. Yates leidde alle goals op West Brook met 18 punten en vier driepunters.

De verdediging van West Brook hield Texas A&M ook vast aan de toezegging van Hayden Hefner met slechts 15 punten. De Bruins hielden Hefner in drie kwartalen met acht punten vast.

West Brook-coach Andre Botti zei dat hij tevreden was met de intensiteit van zijn team terwijl hij Hefner bewaakte.

“Wat we probeerden te doen, was hun kracht kwijt te raken”, zei Bouti. “Hij is een geweldige speler en hij heeft een aantal geweldige toneelstukken gespeeld.”

Junior Nederland-doelman Joseph Gibson gaf de Bulldog halverwege het eerste kwartaal een 13-7 voorsprong. De omzet van de Bulldogs in het eerste kwartaal hield West Brook echter in het spel, aangezien Bruins het eerste kwartaal met slechts zes achterstand afsloot.

De Bulldogs bleven de bal in het tweede kwart omdraaien en konden hun aanval op de halve baan niet plaatsen. Nederland kende in het tweede kwartaal vier niet-verplichte ploegen. West Brook profiteerde van de Nederland-transformaties door de bal met gemak in de overgang en naar de vrije worplijn te gooien.

READ  Nederland wordt geconfronteerd met ongebreidelde aanvallen van bergleeuwen op honden

Bruins was 4 van de 6 van de vrije worplijn toen ze Nederland met 16-1 versloegen in het tweede kwartaal om de eerste helft in te gaan met een voorsprong van 29-16.

In het derde kwartaal traden de Bulldogs op om de wedstrijd binnen drie punten te onderbreken nadat Hefner drie minuten voor het einde van het derde kwartaal een drievoudige pointer had geraakt.

Een hattrick van Yates bezorgde Bruins een voorsprong van 38-32 op weg naar het vierde kwartaal.

Halverwege het vierde kwartaal sloeg Yates er nog drie en bezorgde Bruins een voorsprong van 41-34. Nederland stond laat in het vierde kwartaal weer op en na twee vrije worpen met 1:01 resterend in het klassement, kwamen de Bulldogs in evenwicht met 43.

Bruins presteerde echter beter dan de Bulldogs met 11-9 in beide verlengingen om de overwinning te behouden.

Butti zei dat nauw omstreden wedstrijden buiten de regio zijn team helpen voorbereiden op regionale play en play-off wedstrijden.

“We hebben veel dingen op te ruimen, maar het is een beetje gemakkelijker na het winnen”, zei Botti. “Het helpt je op de lange termijn. Deze wedstrijd had een extra sfeer.”