De Britse James Barnes Miller heeft een echte stimulans om zaken te doen in Peking

De Britse schaatser James Barnes Miller hoopt zijn naam in de geschiedenisboeken te verstevigen door ‘zaken’ te doen in Peking.

Barnes Miller wil de eerste Britse atleet worden die een Paralympische medaille wint in de sport nadat hij dinsdag zijn selectie voor de tweede achtereenvolgende Spelen heeft bevestigd.

De 32-jarige uit Broadstairs in Kent, geboren zonder rechterhand, eindigde als zevende in kunstschaatsen via SB-UL en als elfde in slalomslalom in PyeongChang in 2018.

Hij voelt zich deze keer beter uitgerust en gaat naar China, gesteund door zijn zilveren en bronzen medailles in januari tijdens de Wereldkampioenschappen in Lillehammer, Noorwegen.

“Naar binnen gaan en drie medailles behalen is echt een goed startpunt voor de spelen”, vertelde hij aan het Palestijnse persbureau.

“Ik voel me nu heel goed en op een goede plek.

“De gouden medaille zou ongelooflijk zijn, maar om de eerste Paralympische schaatser uit Groot-Brittannië te zijn die een medaille ontvangt, zou een prestatie op zich zijn, dus daar zal ik erg enthousiast over zijn.

“Ik ga het goud winnen, maar ik zou heel blij zijn op het podium.

James Barnes Miller wil geschiedenis schrijven in Peking (Nick Potts/PA)

(PA-archief)

“Vóór (in 2018) wist ik niet echt wat ik ging doen. Je weet het pas echt als je weet waar het allemaal over gaat. Het is een grote show.

“Ik hoop dat ik dit jaar kan gaan en dit werk kan doen.”

De openingsceremonie van de Spelen is gepland op vrijdag 4 maart en de competitie begint de volgende dag en duurt tot zondag 13 maart.

Barnes Miller schreef vier jaar geleden een klein stukje geschiedenis in Zuid-Korea en werd de eerste snowboarder die Groot-Brittannië vertegenwoordigde op de Paralympics nadat hij de poort verliet voor de ogen van landgenoten Ben Moore en Owen Beck.

Sindsdien is de zelfverklaarde adrenalinejunkie – die van jongs af aan skateboardde en surfte voordat hij zijn liefde voor zijn primaire sport ontdekte in 2010 – verhuisd naar het skigebied van Morzine in de Franse Alpen voor hulp bij training.


Het goud zou geweldig zijn, maar om de eerste Paralympische schaatser uit Groot-Brittannië te zijn die een medaille ontvangt, zou een prestatie op zich zijn, dus daar zou ik erg enthousiast over zijn.

James Barnes Miller

De verhuizing wierp zijn vruchten af ​​met de komst van zijn laatste WK-medailles na het winnen van de Snowboard World Cup vorig jaar, nadat hij snel hersteld was van een schouderblessure.

“Ik denk dat ik veel heb geleerd”, zei hij, nadenkend over zijn eerste Paralympische Spelen.

“Het belangrijkste voor mij is dat ik deze ervaring heb opgedaan, ik heb alles in me opgenomen, een geweldige tijd gehad en daaruit geleerd dat ik me deze keer echt op het racen kan concentreren omdat ik al het andere deed.

“Ik kan gewoon naar buiten gaan en me concentreren op de race en hopelijk mijn best doen.

“Ik vind het heerlijk om in de bergen te zijn, het is ongelooflijk – racen is zo leuk.”

Barnes-Millers reis naar het ParalympicsGB-team begon met de kans om teamgenoot Pick te ontmoeten tijdens een snowboardvakantie in Nederland.

Hij wil graag iets terugdoen door anderen te helpen in de sport door te breken.

“Ik zie mezelf niet als een rolmodel”, zei hij.

“Ik ga gewoon naar buiten en probeer mijn best te doen, en als het mensen inspireert, ben ik er enthousiast over.

“Als iemand daar op in wil gaan, ik ben altijd op sociale media, dus neem contact met ons op.”

READ  Pensioenfonds APG benoemt Annette Mosman als eerste CEO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *