De Boer stopt als bondscoach na vertrek uit Euro

Frank de Boer heeft ontslag genomen als bondscoach van Nederland na een teleurstellende vertoning op Euro 2020.

Het Nederlands elftal werd zondag bij de laatste 16 uitgeschakeld door Tsjechië.

Een verklaring op de KNVB-website bevestigde het nieuws, waarbij De Boer zei: “Ik heb besloten niet verder te gaan als bondscoach. Het doel is niet gehaald, dat is duidelijk.”

De Boer nam in september vorig jaar de leiding over Oranje over nadat zijn voorganger Ronald Koeman opstapte om de leiding over Barcelona over te nemen.

Nederland was indrukwekkend in de groepsfase, won alle drie de wedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië, maar haperde tegen de Tsjechen nadat verdediger Matthijs de Ligt van het veld werd gestuurd.

De Boer vult aan: “Toen ik in 2020 werd benaderd om bondscoach te worden, vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die vanaf het moment dat ik werd aangesteld op mij zou komen te staan.

“Deze druk neemt nu alleen maar toe en dit is geen gezonde situatie voor mij, noch voor het Nederlandse voetbal op weg naar de WK-kwalificaties. Ik wil iedereen bedanken, natuurlijk de fans en de spelers.”

“Mijn complimenten ook aan de directie die hier op de campus een echte sportieve sfeer hebben gecreëerd.”

Bekijk elke Euro 2020-wedstrijd live en bekijk de hoogtepunten van de nacht op RTÉ2 of RTÉ Player | 11 juni – 11 juli

READ  Tokyo 2020: De zoektocht naar de onmogelijke trilogie | de Olympische Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *