Cummings scoort een hattrick toen de Mariners City versloegen in de A-League Finale

Jason Cummings van de Central Coast Mariners slaat een hattrick in de A-League Finale

De Schotse aanvaller Jason Cummings scoorde een hattrick toen de Central Coast Mariners Melbourne City met 6-1 versloegen en zaterdag de finale van de Football League First Division wonnen.

Het dekte een opmerkelijke ommekeer af bij de Mariners, die vijf jaar geleden in de problemen zaten en bereid waren om te wedden dat sprintster Usain Bolt een voetbalcarrière zou krijgen om hun bekendheid te vergroten.

Maar het alom bespotte plan ging niet door en de club concentreerde zich in plaats daarvan op het koesteren van zijn jonge talent, wat zijn vruchten afwierp onder de in Leeds geboren manager Nick Montgomery.

Ze namen een voorsprong van twee doelpunten in de eerste 34 minuten in Sydney, met doelpunten van Cummings en Sami Silvera. Invaller Richard van der Veen trok er voor rust een terug om ze in de strijd te houden.

Maar twee penalty’s in de tweede helft, beide grootheden van voormalig Hibernian en Dundee-aanvaller Cummings, bezegelden de overwinning in de eerste finale van de Mariners in tien jaar nadat ze in het reguliere seizoen als tweede eindigden na de Melbourne-club.

“Ik weet niet wat er is gebeurd, we hebben de kampioenen verslagen. We hebben ze slechts met 6-1 verslagen”, zei Cummings.

“Maar het verbaast me niet, het team dat we hebben, de honger van de jongens, het teamwerk, de familie, de vaardigen, wauw, wat een rit, man.

“Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

De nederlaag viel toe aan City – zusterteam van Manchester City van Pep Guardiola – die vier opeenvolgende finales hebben bereikt maar slechts één keer hebben gewonnen, tegen Sydney FC in 2021.

READ  De Indiase hockeywedstrijd selecteert 24 spelers voor het voorbereidende kamp voor de Junior World Cup - Sports News, First Post

City verloor vorig jaar ook de finale als grote favoriet van Western United.

– betekent alles –

Veteraan Mariners-aanvoerder Danny Vukovich zei dat de overwinning een goed voorteken is voor zijn jonge team.

Hij zei: “Het betekent alles.” “Sommige jongens in het team, de jonge fans, winnen nu de grote finale, duizenden kleine kinderen daarbuiten, jongens en meisjes, geïnspireerd door onze jonge spelers van vandaag.”

City controleerde de bal al vroeg, maar de Mariners, het publiek stevig achter hen, doorstonden de storm en creëerden een enorme kans in de 10e minuut toen Cummings doorbrak.

Maar doelman Tom Glover kwam naar buiten om de bal te wurgen en Curtis Good naast het doel te werken.

Hij speelde in een versneld tempo en nam na 10 minuten de leiding, waarbij Cummings dit keer van dichtbij scoorde voor zijn 18e doelpunt van het seizoen nadat Benny Nkolulu naar rechts rende en de voorzet controleerde.

Met vaart van hun kant hielden de Mariners de druk hoog en stuurden ze hun fans naar huis met een tweede doelpunt toen Silveira uit Portugal op briljante wijze het strafschopgebied in sprintte en zijn voet in het net gebruikte.

City hervond zijn kalmte en reageerde snel dankzij de instinctieve afwerking van de Nederlandse middenvelder Van der Veen na Socceroo’s uitschakeling van Jamie Maclaren.

City kwam naar buiten nadat de tweede helft hard had gepusht, met Matt Leckie die de paal raakte voordat Nectar Triantis van de lijn kopte om een ​​gelijkmaker te voorkomen.

Maar de Mariners absorbeerden de druk en toen invaller Jacob Farrell in het strafschopgebied werd gehackt, stapte Cummings op om de penalty te scoren en het verschil van twee doelpunten te herstellen.

READ  Arsenal kondigt de ondertekening van Joren Timber aan

Een andere penalty zeven minuten later voor een handbal zorgde ervoor dat Cummings de prestatie herhaalde voordat Nkolulu en Matheus Mauritius City in de slotminuten met doelpunten afsloten.