College Sports: het team van de voormalige McCook-coach overtreft MCC voor de 15e overwinning op rij (3/9/22)

Marcus Clapp

WAYNE – In de derde wedstrijd op rij stond het honkbalteam van McCook Community College vanwege weersomstandigheden op een neutraal veld tegenover een tegenstander. Dinsdag gingen MCC en Northeast Community College naar Wayne om daar in het collegestadion te spelen. Northeast CC versloeg MCC met 6-2 en pakte de 15e overwinning op rij van de Hawks onder voormalig MCC-assistent Marcus Clapp.

“Het was gewoon weer een rare dag om verstandig te spelen”, zei MCC-coach John Olsen. “We hebben ons spel verplaatst naar Wayne State vanwege de veldomstandigheden in Norfolk, omdat het ongerepte veld in Norfolk minder speelbaar werd, dus hebben we de beslissing genomen om van locatie te wisselen.”

De coaches kwamen ook overeen om de wedstrijd in te korten tot zeven wedstrijden.

De dubbele kopbal die zondag gepland stond voor de MCC tegen Trinidad State is verschoven naar Lamar, Colorado, om te profiteren van het warmere weer daar.

Ondanks alle veranderingen sprong MCC dinsdag in de eerste helft met de leiding. Marcus Coronado (Irving, TX) zette een beugel op naar rechts en scoorde tweemaal vanaf de knuppel van Zach Petty (Mabel Park, Illinois).

Northeast CC, die maandag van de 18e naar de nummer 15 in de NJCAA Division II-ranglijst ging, keerde terug en scoorde vier onverdiende punten in de tweede helft van de eerste helft.

“We maakten twee kostbare fouten in de eerste helft die leidden tot de vierde plaats en dat was eigenlijk de wedstrijd”, zei Olsen.

The Hawks voegde nog een run per seconde toe op singles en triples.

READ  Van de Beek werd verslagen door Nederland in de WK-kwalificaties

Eerstejaars Jelle Bing (Heerhagoaard, Nederland) was de pechvogel op de heuvel voor MCC. Hij ging twee keer, stond slechts één ronde toe die hij won in vijf slagen en liep niet. Eerstejaarsstudent Jordan Muschalek (Odessa, TX) kwam in twee rustrondes zonder punten en zag drie ronden.

“Ik dacht dat sommige jongens heel goed rennen op de heuvel, we hebben aanvallend niets voor elkaar kunnen krijgen, we gaan proberen de goede dingen eruit te halen en verder te gaan”, zei Olsen.

MCC scoorde een punt in de derde inning toen eerstejaars Ethan Murdoch (Swift Current, Saskatchewan) een tweehonkslag sloeg Petty, die tot winst kwam.

Tayeb Eduardo Ojeda (Coral Springs, FL) zette een doelpuntloze vijfde en Owen Lester (een tweedejaarsstudent, St. Charles, Illinois) zette de zesde innings zonder doelpunten binnen.

Northeast ‘outhit’ MCC met 7-6 en Betty is de enige speler die ooit twee MCC’s heeft geslagen.

De Falcons verbeterden tot 15-1 per seizoen.

MCC gaat naar 10-9 en het team speelt dit weekend een grote reeks van District IX in Beatrice tegen Southeast Community College. The Storm ging de series van drie wedstrijden in na de laatste zeven wedstrijden op rij te hebben gewonnen en staat in het algemeen met 11-4. Ze wonnen afgelopen weekend thuis tegen Luna Community College in een serie van vier wedstrijden in District IX.

The Storm leidt de Imperial League (District IX) de Northern Division met een 4-0 record, Western Nebraska is tweede met een 3-1 score, MCC is derde met een 5-2, terwijl Northeastern Junior College vierde is met een 4- 3 scoren.

READ  Ierland maakt de lijst van zijn drie wedstrijden in de ODI-serie tegen Nederland bekend

“Natuurlijk hebben we dit weekend weer een reeks in het gebied die altijd enorm is”, zei Olsen. “Ik ben erg blij met de mentaliteit die we tot nu toe hebben aangenomen tijdens de weekendseries in onze regio en hopelijk kunnen we dat voortzetten, we weten hoe belangrijk elk weekend is.”

De serie is gepland om zaterdag om 14.00 uur te beginnen en tweekoppig op zondag, maar het weer kan de wedstrijden van het weekend opnieuw beïnvloeden.

Olsen zei dat hij en de coach van Zuidoost het weer in de gaten zullen houden en zullen zoeken naar de beste opties voor de drie wedstrijden.