CodeMiko ziet je nu

Als ik naar CodeMiko kijk, denk ik veel na over het onwerkelijke – maar niet om de voor de hand liggende redenen. Hoewel Miko een hypothetische innovatie is, een levendige digitale avatar met een talent voor het uitvoeren van haar personage, merk ik dat ik meer geïnteresseerd ben in de aard van haar uitvoering zelf; Het is alleen magnetisch en ik weet niet zeker of ik kan beschrijven waarom.

Ik kan je vertellen dat hun streams een mix zijn van interviews met live-uitzendingen van beroemdheden, geknoei met motion capture-software en bizarre interacties met chat. Ik kan me herinneren dat het MICO-kanaal sinds de start afgelopen maart 640.000 volgers heeft verzameld en nu uitzendt naar meer dan 7.000 kijkers op elk moment ze leeft. Maar ik ben er niet van overtuigd dat iets daarvan de ware aard van zijn aantrekkingskracht bevat. wat ben ik Ochtend Miku zal zeker blijven, en wat ze ook zal doen, is de Twitch-scène in haar beeld opnieuw creëren – en iedereen een gezonde dosis van de vreemdeling geven in het proces.

Achter CodeMiko staat een echt mens – zijn naam Niet Miku, maar die er de voorkeur aan lijkt te geven Miku te worden genoemd – die een personage speelt dat in uitzendfictie de technicus wordt genoemd. De technicus houdt Miku’s hardware aan, en ik kwam er onlangs via videochat bij om te praten over de schattigheid van het personage.

“Miko is een mislukt videogamekarakter. Haar droom is dat ze in een 3D-videogame wil spelen, maar ze is zo verward en eng dat ze dat gewoon niet kon”, zegt de technicus, die ook Miku is. “Dus ik begon in plaats daarvan te proberen uit te zenden op Twitch.” Miko De technicus Miko beschrijft de hypothetische speler als iemand die past in het klassieke archetype van een worstelende Hollywood-actrice – iemand die alleen maar in een film wil spelen, geen film, behalve in het geval van Miko: het is elke game. (Pas op, game-ontwikkelaars.) “Het is een niet-speelbaar personage”, zegt Miko (technicus).

Ik moet even de tijd nemen om op te merken dat ja, ik karakteriseer een hypothetische creatie – een streamer die technisch gezien niet bestaat, althans niet in onze vleeswereld. Hoewel ze echter niet de enige is die inhoud maakt. Tot nu toe heb je misschien gehoord van hun Miko-tegenhangers, vtubers – ‘virtuele YouTubers’, een term die nu een zeer populaire sector van online artiesten omvat die protheses gebruiken om hun gezichten en lichamen te maskeren. Ik denk niet dat Miku geen echte schepper is, want de mens achter alles is algemeen bekend en haar gezicht verschijnt regelmatig voor de camera. Ik ben me ervan bewust dat dit onderscheid kan worden beschouwd als een onderdeel van poëzie.

READ  Sony's new Bravia XR TVs focus on 'cognitive intelligence'

Hoe dan ook: op dit punt begint de reputatie van CodeMiko eraan vooraf te gaan, althans op Twitch. In het begin deed Technician-Miko het allemaal, in haar eigen woorden – al het ontwerp-, programmeer-, moderator- en marketingwerk veranderde in een fulltime virtuele uitzendmachine. “Toen ik het zelf deed, had ik een heel strikt schema om rond 21.00 uur te slapen, om 2 uur ‘s nachts wakker te worden en me dan tot 12.00 uur te ontwikkelen”, zegt Miko over die vroege dagen. “Om 12.30 uur zal ik uitzenden, en ik zal uitzenden tot 5 of 6 uur.” En ze deed het elke dag.

Nu heeft ze echter een team aangenomen, en haar schema is anders. Duizenden gelijktijdige kijkers zullen het leven van een uitzending veranderen, zo niet noodzakelijkerwijs hun prioriteit. Tegenwoordig is Miku’s aandacht verdeeld, zegt ze, op een miljoen verschillende manieren, en ze beheert en houdt voornamelijk toezicht op haar accounts wanneer ze niet worden gestreamd. Dit was natuurlijk een gevolg van hoe snel Miku groeide op Twitch. “Ik denk dat ik in twee weken tijd van ongeveer 200 naar 10.000 kijkers ben gegaan”, zegt ze. De groei kwam van een virale tweet die eind november werd gepost, met een video naast elkaar van Miku-streamer en Miku’s technicus. “Deze tweet ging viraal, waardoor ik mijn eerste 1000 kijkers bereikte”, zegt ze.

En toen begonnen de dingen. Haar clips begonnen te circuleren r / live-uitzending mislukt, Dat fungeert als een soort opslagplaats voor Twitch-drama; Daar en dan zie je de grote spandoeken Breek erinDaarna deed ze interviews met hen tijdens haar show. Het was een deugdzame cyclus die Miku naar het Twitch-sterrendom dreef, iets wat ze duidelijk nog niet volledig heeft aangepakt.

READ  Het doel is om enorme kortingen te krijgen voor Koop 2 en krijg nu 1 gratis videogames

“Toen ik 200, 300 kijkers had, dacht ik: ‘Als ik 1000 kijkers krijg, zal dat mijn doel zijn, en het voelt geweldig. Ze zegt: “Ik zal braaf zijn.” “Maar ik kwam tot 1000. Toen kwam ik de volgende dag tot 2000. De volgende dag kwam ik tot 3000.” Ze vertelt me ​​dat ze dankbaar is, en dat het oké is. Maar pas nu, na een paar maanden haar in de schijnwerpers te hebben gezet, lijkt ze het ermee eens te zijn dat ze het opmerkelijke personage op Twitch is.

Logisch; niemand Blaas dit snel op op Twitch. Miko begon haar carrière in live-uitzendingen omdat ze werd ontslagen uit de animatiestudio waar ze werkte vlak nadat ze afgelopen maart naar Los Angeles was verhuisd – wat, zoals ze zich herinnert, ook de begindagen van de pandemie in Amerika waren. Ze moest haar huur van $ 2000 per maand blijven betalen in Los Angeles, wat bijna een jaar zou duren. “En ik dacht:” Je weet dat het goede ding om nu te doen is niet proberen om werk te zoeken “, zegt ze. “Laat me er 20.000 in stoppen en proberen het te halen op Twitch.”

En dat is precies wat ik deed. “Mijn toelage was ongeveer 12 tot 13.000. Toen had ik mijn computer, mijn iPhone-camera, mijn helm en daarna ook mijn softwareabonnementen. Maar een abonnement op mocap is ook erg duur”, zegt ze. Ze heeft $ 20.000 van de investering op haar creditcard gezet. “Ik zei tegen mezelf dat ik geen back-up zou hebben. Want als ik een back-up had, zou ik het opgeven”, zegt ze. ‘Als ik geen back-up heb, zou je dat moeten doen.’

En Miko heeft. Ze heeft een wereld om haar heen gebouwd vol geweldige persoonlijkheden en supergemakkelijke momenten. Ze is in het verleden een paar keer tijdelijk verbannen van Twitch – wat, als ik met haar praat, niet zo nerveus lijkt, hoewel het elke keer haar levensonderhoud op het spel stond. Net als Nathan Grayson Meer rapporten in KotakuLijkt Miko tot dusverre te wijten te zijn aan kleine bugs die een karakter – zo niet de geest – van Twitch’s TOS-voorwaarden schenden. (Zoals de keer dat ze haar kijkers liet betalen om me haar ‘D-foto’s’ te sturen, die letterlijk afbeeldingen waren van de letter ‘D’ die op haar telefoon zou verschijnen. Twitch leek de grap niet grappig te vinden.) je zegt Miko aan het lachen: “Intellectuele eigendom is spannender. Interessant.”[It] Het geeft een beetje kleur. ”

READ  Diablo 2: Alpha's artistieke geschiedenis herleefde, kondigde Seasons aan

Wat er ook gebeurt, Miku – de operator of de technicus – is duidelijk hier om te blijven. En ze plant ook nieuwe chat-dingen om te proberen. “Ik probeer te maken GTA Carpool karaoke Op de kier. ‘Ik neem de gasten mee, we rijden een auto’, zegt ze, ‘we gaan de stad rond, proberen onze bestemming te bereiken, terwijl het kletsen met verschillende dingen in de weg zit.’

Door met haar te chatten, krijg ik de duidelijke indruk dat Miku – wie Miko het zich ook maar wil voorstellen – een onuitputtelijke hoeveelheid ideeën heeft voor haar kanaal. Het is alsof je in de vroege uurtjes met iemand praat op een feestje, als de wereld een beetje gekanteld aanvoelt, precies op de juiste manier. Het werkt gewoon, hoewel om te zeggen dat de hoeveelheid moeite die aan zijn kanaal wordt besteed, verbergt. Een succesvol optreden gaat over het vinden van wat werkt voor een publiek, en Miku is toegewijd om alles te proberen waarvan ze denkt dat het haar fans zou kunnen plezieren.

“Ik zal het halen, en als het werkt, bewaar het dan”, zegt ze. “Als het niet werkt, gooi het dan weg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *