Cassia Hall verslaat Holland Hall 24-14 in eerste ronde interteamcompetitie

Er is misschien iets speciaals aan de jaarlijkse wedstrijd tussen rivalen Crosstown Holland Hall en Cassia Hall nu de twee scholen vijanden zijn in het gebied.

Tijdens de 55e ontmoeting tussen Hall Brawl-vijanden – maar de eerste tussen de twee als leden van hetzelfde OSSAA-territorium – maakten de 3A Klasse 5-commando’s een einde aan drie jaar knoeien met hun oude tegenhanger toen Cooper Lay voor degradatie doorging, zich naar een andere haastte en twee onderschepte verdediging onderscheppingen In Cassia Hall’s 21-14 overwinning vrijdagavond bij Ray Siegfried II.

Lai, een senior quarterback, eindigde het spel met een sprint van 121 yard op 10 karren en haastte zich 55 yards voor een derde kwartaal touchdown die de 14-14 gelijkspel bracht en een game-winnende punten 3A-4 opener bleek te zijn voor beide ploegen.

“We hebben ze niet meer verslagen sinds ik hier ben”, zei Lay extatisch na de wedstrijd, te midden van een menigte commando-fans die zich bij het team op het veld voegden.

Mensen lezen ook…

“Er zijn de afgelopen jaren een aantal zware verliezen geweest”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar Holland Hall’s drie-game winning streak in de series – en vier in de afgelopen vijf jaar – inclusief een 49-0 overwinning die de Nederlander Cassia overhandigde. home domein twee jaar geleden.

“We wilden er echt op uit om een ​​statement te maken. Alles werd versterkt omdat het live is. Dat maakt dit echt speciaal.”

Met een gelijkspel van 14 en nadat de verdediging van Blue Swarm een ​​overwinning van drie doelpunten had afgedwongen op Holland Hall’s openingsbalbezit in de tweede helft, scoorde Cascia Hall (3-1) in zijn eentje 25 na een trap.

READ  Nederlandse voetbalofficials prijzen de faciliteiten van Qatar op het WK 2022 - Doha News

Nadat drie opeenvolgende spelen de bal naar de 45-yardlijn hadden verplaatst, hield Lay de bal in optioneel spel en nam de bal in het midden onaangeroerd 55 yards voor een tiebreakresultaat met 8:20 om in de derde inning te spelen.

De 75 yards op de grond die Cascia tijdens het rijden verzamelde, maakten deel uit van de 218 yards die de hele nacht na de pauze van de commando’s op weg waren naar 313 yards op de grond.

“Dat is echt wat Casica Hall voetbal is,” zei Lay. “Ik bedoel, we zijn een grond- en pondteam. We kunnen veel dingen doen, maar dat is wat we echt doen. We hebben de bal onder controle. Dat is ons spelplan en dat is wat we hebben gedaan.”

Commandocoach Joe Medina zei hetzelfde, maar op een heel andere manier.

“Ons voetbal is niet spannend maar effectief”, zei de ervaren coach na zijn 236e overwinning op Casilla.

“We hebben veel wedstrijden gewonnen; we hebben prijzen gewonnen. Ik speel voetbal zoals ik denk dat het gespeeld moet worden”, zei Medina.

Ethan Clark eindigde voor 84 yards, terwijl teamgenoot Jess Ward in de achtertuin 78 yards toevoegde voor het commando.

Holland Hall (0-4) had de kans om de wedstrijd vroeg in het vierde kwartaal vast te houden, diep in de Commando 8-yard lijn. Maar Lay ging omhoog voor de derde pass van Matt Underwood door de endzone en keerde de bal terug naar Cassia Hall 23 om de push te dwarsbomen.

Vanaf daar smolten de commando’s meer dan zes minuten in de klok voordat Ward flopte met de bal uit de grens in de eindzone om terug te kaatsen in een vierde uitval en doelpunt met nog 2:05 te spelen.

READ  Mark Rutte langst zittende premier van Nederland

Clark’s onderschepping, de derde keuze van het commando in de wedstrijd, vier spelen later maakte een einde aan Holland Hall’s laatste poging om de gelijkmaker te binden.

Holland Hall, dat in de eerste drie wedstrijden in totaal negen punten scoorde, overtrof dat totaal in de eerste helft. Underwood opende de score met 1 yard laat in het eerste kwart om in 7 minuten en 12 wedstrijden te vergrendelen.

Nadat Cascia Hall een 14-6 voorsprong had herwonnen op Clark’s 4-yard TD en een 15-yard pass van Lai naar Aidan Hicks, kwamen de Nederlanders in de laatste minuut van de eerste helft op gelijke hoogte op Underwood’s touchdown van een 5-yard pass naar Jalen Thompson . Pat Underwood’s pass van twee punten op Julius Wilson bracht de wedstrijd aan het einde van de eerste helft in evenwicht

Kyle Gough leidde de Nederlanders 72 yards terwijl Keaton Sterling 59 yards toevoegde.

City vatte het belang van de overwinning van zijn team op de Nederlanders samen.

“Het is de belangrijkste game in de geschiedenis van deze serie omdat het een regiogame was”, zei hij.

“We zijn de eerste (in de regio). Het is beter om de laatste te zijn, dus het was enorm. Het was gewoon een grote overwinning.”

Cassia Hole 21 Holland Hole 14

Holland Hole 6 8 0 0 – 14

Cassia Hal 7 7 7 0 – 21

HH – Speel Underwood 1 (Kick geblokkeerd)

CH – Clark 4 run (Enriquez trap)

CH – Hicks 15 pass van Lay (Enriquez kick)

HH – Thompson 5 pass door Underwood (Wilson pass door Underwood)

CH – Lai 55 run (Enriquez trap)

READ  Wegman: Meisjes mochten niet in het voetbal, dus ik knipte mijn haar om te doen alsof ik een jongen ben

Eerste downs: HH 14, CH 17; Spoedwerf: HH 28-140, CH 43-281; Comp-Att-Int: HH 13-26-3, CH 6-8-0; Passerende werven: HH 79, CH 32; Gevoeligheid verloren: HH 0-0, ChH 1-0; penalty yards: HH 5-50, CH 6-65; Totaal aantal werven: HH 219, CH 313; Gemiddelde score: HH 3-34,0; CH 2-32.0.