Canada sluit zich aan bij de VS, Japan en Nederland in de finaleronde van het WK Softbal Dames – Wereldhonkbal- en Softbalfederatie

De laatste dag van de openingsronde van de WBSC Wereldbekerfinale Damessoftbal 2024 in Castellone di Strada, Italië, kende woensdag een dramatisch einde toen Canada Italië met 5-4 versloeg en laat in de zevende inning twee punten scoorde, waarmee het zijn plek in de finale verdiende. de Super Ronde vóór het gastland.

Beide partijen hadden een record van één overwinning en één verlies op weg naar de laatste wedstrijd van woensdag in de openingsronde, waarbij de winnaar zich verzekerde van kwalificatie voor de laatste ronde.

Italië, zesde op de wereldranglijst, won uiteindelijk met drie wedstrijden verschil zonder een historisch resultaat te behalen op het WK Softbal Dames – Azuri Australië was nog nooit in de top vier geëindigd – met een 4-3 voorsprong in de zevende ronde voordat de nummer vijf van de wereld Canada – bronzen medaillewinnaars in 2016 en 2018 – tweemaal scoorde om met 5-4 te winnen en zich bij de Verenigde Staten, Japan en Nederland aan te sluiten in de Super ronde.

Eerder op de dag versloeg Olympisch kampioen Japan Europees kampioen Nederland met 4-3 dankzij een tiebreak van reservespits Shiho Soto. De Verenigde Staten, de titelverdediger, versloegen ook China met 6-0, en Puerto Rico, tweede op de wereldranglijst, versloeg Australië, tiende op de wereldranglijst, met 5-1.

Japan en de Verenigde Staten gaan met een 1-0 ‘record’ de eindronde in, terwijl Nederland en Australië met een 0-1 ‘record’ beginnen.

De ranglijst van de eerste groep bijgewerkt Ranglijst van de tweede groep, dag drie

Canada-Italië 5-4

In een dramatische finale versloeg de nummer vijf van de wereld, Canada, Italië als zesde reekshoofd, om de vierde en laatste plek in de laatste ronde te bereiken. De gastheren stonden met 4-3 voor en kwamen drie wedstrijden achter op de geschiedenis.

Dawn Bodrog begon de wedstrijd voor Canada, terwijl Italië Alice Nicolini selecteerde.

De Italiaanse minister van Sport en Jeugd Andrea Abudi gooide de ceremoniële eerste bal.

20240717_G12_ITA-CAN_WSWC_Finals_K73_001_006

Italië kwam in de tweede helft op voorsprong. Andrea Feller scoorde het eerste doelpunt uit een dubbele treffer vanaf een rechte lijn op de muur in het rechtergebied van Elisa Cecchetti.

Canada maakte de voorsprong ongedaan in de tweede helft van de inning. Met Janet Leung op de tweede plaats, Kaitlyn Wong op de eerste plaats en geen speler uit, kon Erica Piancastelli een vangschot krijgen op Grace Messmer. De spelers kwamen op voorsprong en scoorden dankzij de treffer van Zoe Hicks een doelpunt.

Italië kreeg in de derde periode een stevige klap te verwerken. Isabella Dayton opende de derde inning met een honkslag, stal daarna het tweede honk, bereikte het derde honk na een wilde aangooi en scoorde na een opofferingsstootslag van Andrea Feller. Marta Gasparotto bracht Italië weer op voorsprong, nadat ze een tweehonkslag sloeg vanaf de linkermuur van het veld en een doelpunt scoorde van invaller Alessandra Rotondo vanaf het tweede honk.

Canada gaf de bal in de vierde periode door aan Morgan Rakell. De speler wist uit de problemen te komen nadat hij een krachtige bal van Dayton had geschoten terwijl een van de spelers in scoringspositie stond.

Kesley Harshman bracht de wedstrijd in evenwicht in de tweede helft van de inning met een RBI-single.

READ  Rechtbank steunt Twitter wegens samenzweringsklacht van Nederlandse gemeente

Italië verzuimde een drukactie uit te voeren in de eerste helft van de vijfde inning en verloor Erica Biancastelli tussen het derde honk en de thuisbasis. Rakell wist uit de jam met volle honken te komen door Julia Longhi uit te schakelen na een stootslag

Pilgrim opende de vijfde inning met een tweehonkslag, waardoor Nicolini naar het toilet moest. Italië gaf de bal aan Alexia Lacatina, die de rust verliet.

Italië nam opnieuw de leiding in de zesde wedstrijd. Melanie Sheldon scoorde vanaf het derde honk nadat een harde klap van Erica Biancastelli de handschoen van Hicks op het eerste honk raakte.

Canada gaf de bal aan Sarah Groenwegen in de eerste helft van de zevende inning.

De drie beste spelers van Canada scoorden elk één punt aan het einde van de zevende inning. Pilgrim scoorde het gelijkmakende punt, en Wong stapte op plaat met slagmensen op het derde en tweede honk. Ze sloeg Lacatina’s vijfde bal en stuurde Franklin naar huis voor het winnende punt.

Wedstrijdverslag

Japan-Nederland 4-3

Nederland, achtste op de wereldranglijst, stond met 3-0 voor in de zesde wedstrijd, maar Japan, het derde reekshoofd, kwam in de zevende wedstrijd terug en bracht de stand in evenwicht dankzij een sterke aanval van Shiho Soto. Japan gaat ongeslagen naar de laatste ronde. Nederland begint de campagne met een 0-1 ‘record’.

Japan koos voor Mio Goto om aan de wedstrijd te beginnen, terwijl Nederland voor Jesse van Aalst koos.

Brenda Beers begon de derde inning met een honkslag. Goto gooide vier wijd op de volgende slagman en verliet het veld naar Sakura Miwa. Holland schakelde slagmensen met drie slag uit naar het derde en tweede honk, en Suka Van Gorp sloeg een honkslag door het midden en bezorgde Nederland een 2-0 voorsprong. Wisink volgde dat op met een foutief schot naar het ondiepe middenveld, waardoor de stand op 3-0 kwam.

De Nederlanders hielden niet op. Cindy Van Der Zanden sloeg een dubbelschot naar het middenveld en scoorde één punt. Japan gaf Yukiko Ueno een kans in de relieffold.

De tweevoudig Olympisch kampioen, 42, wist de wedstrijd te winnen nadat hij de zijkant raakte.

READ  De uitstekende droom van William Trost Econg is aan de horizon

Urara Fujimoto gaf Japan hun eerste kans van de wedstrijd toen ze aan het einde van de derde periode een schot op de goal sloeg. Ze bereikte het derde honk nadat ze twee speelsters had uitgeschakeld, maar Van Aalst kwam uit de inning nadat ze een speler had uitgeschakeld.

Japan probeerde aan het einde van de vierde inning te scoren met een double steal met twee spelers uit. Birgitte Funk schakelde Eri Shimoyama uit voordat Kyoko Ishikawa kon scoren.

Japan scoorde in de zesde periode. Met lopers op het tweede en eerste honk en geen van beide uit sloeg Eri Shimoyama de achtste bal uit een lang duel in het gat naar rechts en midden om Japan op het scorebord te zetten en de voorsprong van Nederland terug te brengen naar 3-2.

Lisa Hope vervangt Van Aalst in Nederland. Shimoyama bereikte het derde honk na een groundout en scoorde de gelijkmaker na een grounder van Kana Kudo.

Dankzij de sterke verdediging wist de Japanse ploeg in de wedstrijd te blijven.

De Olympische kampioenen behaalden de overwinning in de zevende game. Yumi Kirishi opende de tweede helft met een krachtig schot. Japan bereikte het derde honk met de kleine bal, waarna invaller Shiho Soto de bal terugstuurde naar het honk met een harde klap op de korte stop.

Puerto Rico-Australië 5-1

Puerto Rico, tweede op de wereldranglijst, behaalde zijn eerste overwinning ten koste van Australië, dat op de tiende plaats stond. Puerto Rico begint de kwalificatieronde met een 1-0 ‘record’, terwijl Australië met een 0-1 ‘record’ begint.

READ  Lionel Messi tart de tijd om de meeste minuten te spelen in een WK

Alisha Ocasio startte voor Puerto Rico, terwijl Australië voor Eileen Roberts koos.

Puerto Rico nam de leiding in de eerste inning, omdat Jenna Pratt een RBI-single sloeg en een honkslag opleverde Boricua Hun eerste voorsprong in het toernooi.

Puerto Rico voegde laat in de derde periode twee doelpunten toe. Alana Rivera scoorde na een opoffering van Carla Claudio, waardoor het duel voor Roberts ten einde kwam.

Met utility-speler Candra Lamb op het veld en twee spelers uitgeschakeld, stal Jenna Pratt de bal om de voorsprong van Puerto Rico te vergroten naar 3-0.

Puerto Rico opende de score in de vierde periode. Lamb schakelde twee slagmensen met volle honken uit en bracht de stand op 5-0.

Shaylan Wattman scoorde het enige punt van Australië met een tweehonkslag vanaf de muur in het rechterveld in de tweede helft van de zevende inning.

VS en China 6-0

Het Amerikaanse team, dat op de eerste plaats ter wereld staat, sloot de openingsronde af met een verpletterende overwinning op China. De titelverdediger stond slechts twee lopers toe.

China gaf de bal aan Yanan Zhai, USA reageerde met een bal.

USA floreerde dankzij Chae’s wilde start en scoorde twee punten op honkslagen van Jocelyn Alou en Savannah Jaquish.

Alou scoorde vroeg in de tweede inning een tweehonkslag en de titelverdediger voegde een punt toe op een honkslag van Jesse Warren.

China verving Zhai toen ze Yuchun Wei bediende in de derde game. Hierna sloeg Maya Brady een tweehonkslag in de derde inning om de stand op 5-0 te brengen.

Na 2,1 perfecte innings te hebben gegooid stond Carda toe dat Zexuan Dong China als eerste sloeg in de 2e3.

Rachel Garcia nam het werpen over van Carda in de 2e5.

De Amerikaanse defensie bood haar steun aan de stadionbemanning.

De USA voegde een ‘insurance run’ toe in de eerste helft van de zevende inning na een RBI single van Maya Brady.