Canada neemt het op tegen Georgië voor de zevende plaats bij de Olympische waterpolokwalificatiewedstrijden voor heren

Frankrijk versloeg Canada met 9-11 op zaterdag tijdens de plaatsingswedstrijd bij de Olympische herenwaterpolokwalificatie in Rotterdam, Nederland.

Canada werd al zijn plaats op de Olympische Spelen ontnomen na de nederlaag van 9-17 tegen Rusland op vrijdag.

Jeremy Cotet leidde Canada (1-5) met vier goals, terwijl aanvoerder Nick Constantin Piccari drie goals toevoegde. Shawn Spooner en Gailan Patterson scoorden ook.

Canada speelt zondag om 4 uur ET tegen Georgië in de wedstrijd op de zevende plaats. Georgië versloeg Canada met 14-11 in de voorronde.

De drie beste teams van het toernooi kwalificeren zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

De dubbel van Cotet stelde Canada in staat om hun 1-0 terug te verslaan vier minuten voor het einde van het eerste kwart op zaterdag. De Fransen sloegen echter voor rust terug met een paar doelpunten om met 3-2 voor te staan.

Frankrijk verhoogde de marge vroeg in het tweede kwartaal naar 4-2 voordat Konstantin Piccari profiteerde van een tegenaanval. Shawn Spooner maakte later zijn negende doelpunt in het toernooi om er voor rust 4-4 van te maken.

Nadat de Fransen en Canadees Patterson vroeg in het derde doelpunt waren uitgewisseld, scoorden de Fransen de volgende drie om hun voorsprong uit te breiden naar 8-5.

READ  WK: Nederland verslaat Zuid-Afrika en plaatst zich voor de kwartfinales