Caleb Ewan haast zich om Tirreno’s eerste Adriatische overwinning te behalen | Meer sportnieuws

ROME: Caleb Ewan overwon woensdag het grind in Umbrië om deel te nemen aan de laatste race aan het einde van de derde etappe van de Tirreno-Adriatico.
De Australiër, die de Lotto Soudal leidt, haalde uiteindelijk de Fransman Arnaud Demir van Groupama aan het einde in, direct na een derde etappe van 170 km van Morlo naar Terni.
De Nederlander Olaf Koeig van Jumbo werd derde, terwijl de ervaren Franse loper Nasir Bouhani van Arkia vierde werd.
De Italiaan Filippo Gana van Ineos behield de leiding, 11 seconden voor de Belg Rimko Evenpoel van Quick Step, 14 seconden voor titelverdediger Tadej Pujacar.
Ewan was de vorige dag als 15e gevallen toen de Nederlandse ruiter Tim Merler won, gevolgd door Koeig.
Woensdag was de 27-jarige op het juiste moment op de juiste plek om zijn eerste ritzege in de Race of the Seas te claimen.
“Ik kwam een ​​paar jaar geleden binnen en ik heb altijd pech of een gebrek aan vorm gehad. Het is een race die ik wilde winnen”, zei hij.
“Ik ben blij met de manier waarop het jaar begint.”
Tour de France-kampioen Pojacar, een Sloveense wielrenner voor de VAE, en de Franse wereldkampioen Julien Alaphilippe van het Quick Step-team waren de belangrijkste aanstichters in het laatste deel van de etappe, waarbij ze minder dan 30 km sneden om een ​​groep van vier te verkleinen.
De quad werd gebouwd voor 25 seconden maar getrokken door teams van lopers met nog 13 km te gaan.
De vierde etappe van donderdag loopt over 202 kilometer van Cascata delle Marmore naar Bellante.