Cadiz vs Barcelona – Voetbalwedstrijdverslag – 23 september 2021

Barcelona boekte donderdagavond opnieuw een teleurstellend resultaat door 0-0 gelijk te trekken met Cadiz in een wedstrijd in het Nuevo Mirandela-stadion.

Ratings: De Jong 5/10 voor belachelijke uitzetting vs. Cadiz
– Heb je geen ESPN? Directe pas ontvangen

– ESPN+ kijkersgids: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup en meer

Ronald Koeman kwam onder druk in het spel na een haperende start van het seizoen, waarbij Barcelona-voorzitter Joan Laporta donderdag zei dat hij de Nederlandse coach steunt en dat hij de resultaten moet verbeteren of actie moeten ondernemen.

Helaas voor Koeman en Barcelona, ​​zag een matige eerste helft de Catalanen weinig legitieme kansen bieden ondanks het domineren van balbezit voordat ze de kleedkamer betraden met een doelpuntloos gelijkspel.

Barcelona-doelman Marc-Andre ter Stegen werd direct na het begin van de tweede helft in actie geroepen, hoog en naar rechts springend om een ​​schitterend off-foot schot van Alvaro Negredo af te weren.

Memphis Depay zag kort daarna een goede kans gered worden door Cadiz-doelman Jeremias Ledesma, zijn schot met links werd gered door de doelman op weg naar het net.

Middenvelder Sergi Roberto, die in de eerste helft stil was voor Youssef Demir, bracht na de wedstrijd een strijdkreet naar zijn teamgenoten en bevestigde dat Barcelona goed genoeg was om voor de titel te vechten.

“Hier moeten we proberen de Spaanse competitie te winnen. Het idee dat het oké is om het seizoen in de top vier te eindigen, past niet bij mij.”

“We moeten vechten voor de competitie. Het team is erg goed, we hebben wat blessures, maar dat is geen excuus.”

READ  De voorlopige selectie van Nederland wordt uitgeroepen tot UEFA European Under-21 Championship

“We hebben een team dat kan vechten voor de La Liga-titel en ik denk niet dat andere teams betere teams hebben dan wij.”

Frenkie de Jong kreeg binnen vijf minuten na het uur een tweetal gele kaarten voor twee lastige zetten, waarna de Oranje-international het veld moest verlaten en Barcelona moest verlaten om de wedstrijd met tien man af te sluiten.

Memphis schoot in de tweede helft in blessuretijd verkeerd en schoot naast nadat hij werd gespeeld door Gerard Pique, ongeslagen door iedereen behalve de doelman.

Koeman werd in de laatste minuten ook van het veld gestuurd met een directe rode kaart voor zijn tegenstander.

“Het enige wat ik tegen de vierde official zei, was dat er twee ballen op het veld lagen”, zei Koeman. “Ze sturen je voor niets in dit land. Ik heb het de scheidsrechter op een rustige manier gevraagd, maar laten we het zo laten, want het is niet mijn probleem.”

Barcelona, ​​dat maandag met 1-1 gelijkspeelde tegen Getafe, staat zevende in La Liga met negen punten en een wedstrijd in de hand over de meeste teams die ze in Spanje hebben.