Burnley-voorzitter Sean Daichi beslist over de zekere overwinning van Brighton

SEAN Dyche gelooft dat Wout Weghorst meer te bieden heeft nadat de aanvaller van £12 miljoen de degradatie-bedreigde Burnley op koers zette voor hun eerste Premier League-overwinning in 12 wedstrijden.

De Nederlandse international Wieghorst scoorde zijn eerste doelpunt sinds zijn verhuizing in januari van de Duitse club Wolfsburg om Clarett naar een 3-0 overwinning op Brighton te leiden.

Weghorst, ondertekend door de verkoop van Chris Wood aan Newcastle, speelde ook een rol als runner-up van Josh Brownhill, voordat Aaron Lennon een verbluffend resultaat bezegelde in het Amex Stadium.

Het succes aan de zuidkust was slechts een tweede League-overwinning in een moeilijk seizoen voor de worstelende Lancashire-club – en de eerste weg van Turf Moor – om ze van de bodem te verdrijven op doelsaldo, vijf punten verwijderd van veiligheid met games in de hand. hun concurrenten.

De baas van Clarets Dyche was blij met de impact van zijn handtekening op Deadline.

“Wout speelde geweldig, aangezien hij erg nieuw is in wat we doen”, zei hij. “Het zou me verbazen als er geen (goals) meer komen.

“De manier waarop hij speelt, zijn kwaliteit, hij brengt anderen om te spelen, hij heeft echte teamethiek en hij heeft kwaliteit, daar zijn geen twee manieren voor.”

Wieghurst, die een liesprobleem overwon om een ​​regenachtige middag in Sussex te beginnen, zorgde ervoor dat Burnley in de 21e minuut klinisch op voorsprong kwam.

Vlak voor rust rouleerde hij Brownhill voor een tweede cross, voordat de voormalige Engelse vleugelspeler Lennon een late overwinning afsloot met een strike in de tweede helft.

READ  Ofcom zou Netflix moeten reguleren, zegt Rishi Sunak na ruzie tussen Harry en Meghan

Daiki drong er bij zijn spelers op aan – die een vlucht van zes uur naar het zuiden moesten doorstaan ​​nadat hun vlucht was geannuleerd door Storm Eunice – om te genieten van de langverwachte overwinning, terwijl hij erkende dat er nog veel werk te doen was in de strijd om te overleven.

“Dit zit er aan te komen, ik ben blij voor de spelers. Ze zijn duidelijk gebleven in het nadenken over wat we moeten doen om wedstrijden te winnen, en ze hebben vandaag zonder twijfel waargemaakt”, zei hij.

“Ze verdienen dat gevoel, ze hebben er hard voor gewerkt, en het gaat niet om driften of niet driften, het is een feit van het seizoenswerk.

“Je kunt de woorden die ik gebruik niet gebruiken en gek worden voor één resultaat. Elk seizoen is een herstart voor ons, dus dat verandert niet, maar we genieten van het moment, en dat zouden onze fans ook moeten doen.”

Burnley zat vanwege het coronavirus zonder James Tarkowski en Ashley Westwood op de AMEX.

Topscorer Maxwell Cornet bleef al vroeg in de tweede helft mank achter, terwijl Wighurst na de wedstrijd een ijszak had.

Met de aanwezigheid van Tottenham woensdagavond zei Daichi dat het andere probleem ernstig was.