Borussia Dortmund gelijk in Keulen om Bayern München bovenaan het klassement te houden met zes punten

Arling Haaland van Dortmund, links, daagt Luca Kilian uit Keulen uit voor de bal tijdens de Bundesliga-wedstrijd tussen 1. FC Keulen en Borussia Dortmund in Keulen, Duitsland, op zondag. AP

Berlijn: Borussia Dortmund speelde zondag 1-1 met gastland Keulen, waardoor Erling Haaland zijn eerste start in twee maanden maakte en Bayern München met zes punten aan de kop van de Duitse competitie bleef.

Nadat Robert Lewandowski twee keer scoorde in de 4-0 overwinning van Bayern op Union Berlin op zaterdag, verloor het als tweede geplaatste Dortmund terrein in de titelrace met nog zeven wedstrijden te gaan.

“Het was zwaar, er was veel vooruitgang en respons”, vertelde de centrale verdediger van Dortmund, Manuel Akanji, aan Dazen.

“We hebben veel kansen gehad, maar uiteindelijk hebben we niet gescoord. Het is niet genoeg.”

Haaland sloeg een frustrerende figuur toen hij voor het eerst sinds januari terugkeerde naar de basisopstelling na een blessure, en nu heeft hij niet gescoord in zijn laatste drie wedstrijden.

Twee daarvan kwamen als wisselspelers, maar het is de langste run van de 21-jarige zonder doelpunt sinds hij in januari 2020 bij Dortmund kwam.

Dortmund kwam al na acht minuten op voorsprong toen Marius Wolf de pass van Judd Bellingham raakte en zijn tweede doelpunt in hetzelfde aantal wedstrijden scoorde.

Keulen stond bij de rust gelijk nadat collega-spits Sebastian Anderson in het verre verleden op Anthony Modest tikte.

READ  Japan en Nederland beginnen sterk aan WK Rolstoeltennis

Dortmund liet in de tweede helft weinig inzicht zien in het afbreken van de veerkrachtige verdediging van Keulen.

Paulinho scoort twee goals

Eerder kwam de Braziliaan Paulinho van de bank om een ​​late double te scoren en Bayer Leverkusen een 2-0 morele overwinning op Wolfsburg te bezorgen na een verliesreeks van drie wedstrijden.

Paulinho kwam in de laatste tien minuten en veranderde het spel met zijn eerste doelpunt in de Duitse competitie in meer dan twee jaar toen Leverkusen de derde plaats in de tabel heroverde.

“Ik ben erg blij voor Paulinho”, zei Leverkusen-aanvoerder Lukas Hradecky tegen DAZN.

“Hij rent en creëert ruimtes voor het team, en nu zijn zijn doelen als een fles ketchup geëxplodeerd.”

De 21-jarige vleugelspeler sprintte in een roekeloze race naar de rand van het strafschopgebied van Wolfsburg voordat hij vier minuten voor tijd in het net schoot.

Hij scoorde opnieuw in blessuretijd op weg naar het voorzet van Kerem Demirbay nadat hij zonder signalen in het gebied was achtergelaten.

De nederlaag van Leverkusen in de derby thuis tegen Keulen van afgelopen zondag zat tussen het verlies thuis en uit tegen Atalanta in de speelronde van 16 van de European League.

Het team van Leverkusen is de afgelopen zeven dagen beschadigd door blessures.

De Nederlandse rechtsback Timothy Fosu-Mensah zal de rest van het seizoen missen nadat hij zijn rechter hamstring scheurde in de wedstrijd die hij donderdag thuis verloor van Atalanta.

Verdediger Jeremy Frimpong en aanvallende middenvelder Florian Wirts zullen de rest van het seizoen missen nadat ze respectievelijk hun enkel- en kniebanden hebben geblesseerd bij het verlies tegen Keulen.

READ  De Champions League-voorspellingen van woensdag, inclusief Barcelona vs Inter Milan

Leipzig frustratie

De als vierde geplaatste RB Leipzig verloor thuis een doelpuntloos gelijkspel van Eintracht Frankfurt.

“We zijn teleurgesteld over de enorme kansen die we hadden – we grijpen ze meestal”, vertelde Leipzig-coach Domenico Tedesco aan DAZN.

De gastheren van Leipzig hadden betere kansen in de Red Bull Arena toen Konrad Laimer in de eerste helft de lat van Eintracht raakte nadat Muhammed Simakan een schot op de paal had gered.

Drie dagen nadat hij in de verlenging een extra doelpunt nodig had om Real Betis in de Europa League te verslaan om een ​​duel in de kwartfinale met Barcelona te boeken, zag Frankfurt er moe uit en miste één schot op doel.

De laatste keer dat RB Leipzig speelde was de zondag ervoor, nadat hij een hele week geschorst was vanwege zijn afscheid in de kwartfinales van de Europa League.

Spartak Moskou, de tegenstander van de laatste 16 wedstrijden, is uitgesloten van deelname aan de competitie als onderdeel van het UEFA-verbod op alle Russische clubs na de invasie van Oekraïne.

Leipzig gebonden met Atalanta, Kaher Leverkusen, in de kwartfinales van de European League.