Basketbalfinale in alle regio’s – Dutch Fork, River Bluff-teamleider na overwinningen op de weg

Een wedstrijd van 5-5A voor alle districten is gespeeld tussen twee hoofdcoaches die dinsdag voor Lexington High School speelden op hun thuisschool.

Dutch Fork en River Bluff hebben vrijdag beide off-road overwinningen behaald om een ​​finale te houden in de finale van de High School Fifth Division League.

Dit wordt de rubberen wedstrijd tussen de twee scholen. Dutch Fork won de eerste wedstrijd 59-55 in Irmo op 26 januari en River Bluff keerde terug in de gunst na 3 nachten in The Swamp 50-38.

Het is toepasselijk dat de wedstrijd zal worden gehouden in een gymzaal waar zowel de hoofdcoach van Silver Fox, Brett Jones als Benjamin Lee van de Gators, samenkwamen met de oude coach Billy Harris. De winnaar is gegarandeerd voor het vijfde jaar op rij, en een afgestudeerde van Lexington High die onder Harris speelde, zal hem coachen in de SCHSL-finale.

Voor het tweede jaar op rij zou er vrijdag weer een Harris Classic kunnen plaatsvinden in de finale in het University of South Carolina Convention Center – Aiken als Dorman de viervoudig kampioen Riverside verslaat in de Uber State Final.

De Cavaliers namen de leiding na een overwinning van 60-51 op Ridge View in Colombia. Dit was hun 22e opeenvolgende overwinning na het seizoen. Dorman versloeg vorig jaar Dutch Fork in de staatsfinale.

Nederlandse Fork 57, Goose Creek 51

Houston Jones scoorde 18 en Jarvis Green voegde 12 toe om de houders van Lower State naar een late verzameling te leiden om de Gators hun eerste verlies van het seizoen te overhandigen.

READ  Doel van Van Gaal: Nederland WK-kampioen maken

Jones scoorde zijn eerste 8 punten van Dutch Fork om hem aan het einde van het eerste kwartaal met 15-13 te leiden. Hij scoorde vervolgens 5 opeenvolgende punten tijdens de 8-0-ronde om de voorsprong van de Silver Foxes in het tweede kwartaal uit te breiden naar 27-15. Ze zullen 32-21 kogels naar de kleedkamer brengen.

Een basket van het Nederlandse Fork Green gaf met 34-21 de grootste voorsprong om de tweede helft te openen. Nadat Gators 5 opeenvolgende punten had gescoord om 36-29 te bereiken, was Green verbonden op drie opeenvolgende triple-point indicatoren om de leiding naar 13 punten te duwen.

Dutch Fork behield een voorsprong van dubbele cijfers in het late vierde kwartaal. Goose Creek (11-1) maakte een late comeback door 3, 3 worpen te slaan om te scoren via 56-51 met minder dan 2 minuten te gaan.

Scoringskansen en een vrije worp werden gemist door Trace Danley, die 6 van zijn acht punten had in het vierde kwartaal, want Silver Foxes won (11-2).

Yatori Bolton scoorde 14 punten in een verliezend bod op Goose Creek.

River Bluff 63, Carolina Forest 35

Een tweede opeenvolgende dominante prestatie na het seizoen verzekerde Team Gators voor het eerst in de geschiedenis van de school in de 5A Klasse Finale van de lagere staat.

Als revanche voor het play-offverlies van vorig jaar tegen de Panthers, compenseerde River Bluff (12-4) zijn poging in de eerste ronde van de eerste helft door de gastheren uit te besteden aan 38-11 in de eerste helft. Het team van de Gators breidde hun voorsprong uit tot 55-20 via 3 kwartalen voordat Carolina Forest in een driepuntsvuur ging om River Bluff 33-16 in het vierde kwartaal in te halen.

READ  Arsenal wijst opnieuw bod van Crystal Palace op Eddie Nketiah af | Voetbal Nieuws

Malachi Reeves en Grayson Rayner kregen elk 11 punten, Landon Stiles scoorden 9 punten, terwijl Miles Jenkins en Preston Heard 8 punten eindigden voor River Bluff.

Corbyn Buck scoorde het hoogste niveau in het spel 17 punten en Jonah Nesmith voegde 15 punten toe voor de Panthers (16-5).