Arsenal eindigde Liverpool in een slam dunk voor hun titelkans in de Premier League

Arsenal-manager Mikel Arteta klaagde over het gebrek aan brutaliteit van Arsenal toen ze zondag een voorsprong van twee doelpunten inleverden in een pulserend 2-2 gelijkspel met Liverpool om de titelrace van de Premier League wijd open te openen.

De mannen van Arteta hebben zes punten voorsprong op Manchester City aan de top van de tafel, maar de titelverdediger hebben ze nu in handen.

City heeft een wedstrijd in handen en ontvangt later deze maand Arsenal in het Etihad.

Doelpunten van Gabriel Martinelli en Gabriel Jesus leken Arsenal dichter bij een achtste competitiezege op rij te brengen.

Maar Mohamed Salah verkleinde het verschil voor het einde van de eerste helft, om de confrontatie met Liverpool op te krikken.

Salah miste in de tweede helft een strafschop voordat Roberto Firmino drie minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde.

Vervolgens misten de mannen van Jurgen Klopp een reeks kansen om de comeback te voltooien, want Arsenal-doelman Aaron Ramsdal redde een punt voor zijn team.

“We zijn die meedogenloosheid van het spelen van het spel kwijtgeraakt”, zei Arteta. “De grote les is dat we niet speelden zoals we in de eerste helft deden.

“We bleven niet spelen. Hij gaf ons elke bal weg, liet grote ruimtes en grote overgangsmomenten toe aan het beste team ter wereld trouwens.”

De wedstrijd zal ook nog lang voortduren na een opmerkelijk incident net na het fluitsignaal van de rust toen assistent-scheidsrechter Constantine Hatzidakis de Liverpool-linksback Andy Robertson met een elleboog duwde.

Arsenal heeft sinds 2012 geen overwinning weg van thuis tegen Liverpool, maar stuitte ondanks een perfecte start op een van de belangrijkste hindernissen tussen hen en de titel.

READ  Manchester United 'probeert deal te kapen' voor 15 miljoen euro internationaal voor Nederland - transfer 'dreigt'

Het kostte de bezoekers slechts acht minuten om door te breken toen Bukayo Saka door de verdediging van Liverpool sprintte en de bal van Rida Martinelli langs Alisson Becker brak.

Virgil van Dijk’s achteruitgang in vorm speelde een belangrijke rol in de ineenstorting van Liverpool van een team dat vorig seizoen bijna een ongekend viervoudig niveau bereikte tot middelmatigheid.

De Nederlandse centrale verdediger hing hem op de hielen toen Arsenal de voorsprong verdubbelde toen Jesus in de 28e minuut ongemarkeerd bleef door Martinelli’s voorzet.

– Ramsdale spaart een punt –

Maar er kwamen eindelijk tekenen dat een jonge ploeg hun eerste titel zou claimen toen Salah drie minuten voor rust de achterstand halveerde.

Dit was nog maar het begin van het drama toen Robertson een elleboog kreeg van assistent-scheidsrechter Hatzidakis toen de spelers het veld verlieten voor de rust.

Het bestuursorgaan, PGMOL, zei dat het het incident zou herzien.

Het zag Liverpool wel op voorsprong komen toen ze in de tweede helft uit de blokken kwamen en een gouden kans kregen om gelijk te maken toen Rob Holding Diogo Jota neerhaalde, maar Salah schoot de penalty naast.

Salah maakte het even later bijna goed toen Ramsdale een verbluffende redding maakte om zijn ploeg op voorsprong te houden en de Engelse doelman met nog negen minuten te gaan opnieuw nodig had om een ​​een-op-een met Darwin Nunez te redden.

Firmino zorgde eindelijk voor de druk van Liverpool toen hij de voorzet van Trent Alexander-Arnold naar huis stuurde om een ​​finish in de tribune te bewerkstelligen.

READ  Neeraj Chopra heeft last van spierpijn en zal de FBK Games in Nederland moeten missen

Salah trapte een geweldige kans af voordat Ramsdale geweldige reddingen maakte van Al-Masry en Ibrahima Konate, waardoor Arsenal met slechts één punt ontsnapte.

“We hebben heel goed gereageerd”, zei Klopp. “We vielen niet uit elkaar, wat had kunnen gebeuren met alles wat er dit jaar is gebeurd. We zagen er beter uit, leken meer bereid om terug te vechten, wat we deden, en we hadden de wedstrijd moeten omdraaien met de kansen die we hadden.”

Maar het publiek van Liverpool is misschien te klein, te laat voor vandaag of voor hun kansen in het Champions League-voetbal van volgend seizoen.

The Reds hebben geen van hun vijf wedstrijden gewonnen sinds een indrukwekkende 7-0 overwinning op Manchester United vorige maand.

Liverpool blijft op de achtste plaats staan, 12 punten verwijderd van de top vier.