Antonio Cairoli won zijn tweede Nederlandse MXGP

Antonio Cairoli won de tweede race van de MXGP in Nederland aangezien Jeffrey Herlings er niet was na een ongeval in de eerste race. Tim Gajser werd tweede en Jorge Prado derde in de race waarin hij de leiding nam.

Terwijl de coureurs op weg waren naar de tweede en laatste race van de dag, nam Jorge Prado het schot. Achter de KTM-rijder zaten Roman Faber en Tim Gajser in de vroege fase van de race waarin Glenn Coldenhoff ten val kwam. Febvre speelde echter ook in een takedown en zal terugkeren naar de race voor Arminas Jasikonis als zesde.

Voorin bleef Prado 2,3 seconden voorsprong op Tim Jager – die tegelijkertijd de snelste ronde van de race had – terwijl Brian Bogers derde werd. De top vijf is als volgt gerangschikt: Jorge Prado, Tim Gajser, Brian Bogers, Antonio Cairoli en Ben Watson… die de positie later zou verliezen tot februari.

Gajser gaf niet op en wist het gat voor de leider in de race te verkleinen tot 1,8 seconden. Later zette de Honda-rijder opnieuw de snelste ronde neer en zette hij zichzelf op 1,1 seconden. Ondanks dat hij iets minder dan een halve seconde op de leiding verloor, kon Gajser reageren door Prado in te halen en te passeren met nog drie ronden te gaan.

Met de #243 van de Spanjaard teruggetrokken, ontmoette Antonio Cairoli zijn fabriekscollega en begon hij de tweede plaats te bespreken alsof het een overwinning was. Na het inhalen van het Prado vielen de Italiaan aan en probeerden de Geyser te vangen, terwijl Febvre vierde werd op nummer 61.

READ  Variant van coronavirus Omicron gevonden in meerdere Amerikaanse staten - Boston nieuws, weer, sport

In de laatste ronde haalde Cairoli Gajser in en boekte genoeg vooruitgang om geen reactie van zijn tegenstander toe te staan. De negenvoudig wereldkampioen won vervolgens die tweede race met Gajser als tweede en Prado sloot het podium af.

Bron: © 2021 Infront Moto Racing