Amerikaan Joey Mantia wint 1.500 op wereldkampioenschappen schaatsen | Nieuws, sport, banen

Joey Mantia, uit de Verenigde Staten, ski’s tijdens de 1500m-wedstrijd voor heren tijdens het ISU Wereldbeker-schaatsevenement in Calgary, Alberta, zaterdag 11 december 2021. (Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP)

Calgary, Alberta (AFP) – De Amerikaan Joey Mantia heeft voor de tweede week op rij de 1500m-race voor heren gewonnen op de Wereldbeker schaatsen in Calgary.

Mantilla eindigde zaterdag als eerste in 1 minuut 41,86 seconden – een halve seconde van het baanrecord – op de Calgary Olympic Oval. De 35-jarige Amerikaan won afgelopen weekend de 1500 race op ijs thuis in Salt Lake City.

“Ik heb afgelopen weekend een geweldig weekend gehad en dacht deze week weer klaar te zijn, maar dat ben ik niet”, zei Mantia. “Ik vroeg me af of ik dit weekend wel of niet iets kan doen. Dus het is goed om te weten dat ik zelfs zonder voorbereiding, of niet wat ik denk dat ik moet winnen, op het podium kan komen.”

Connor Howe uit Canada pakte het zilver in 1:42.42. De Noorse Alan Dale Johansson pakte brons met een tijd van 1:43,27, waarmee hij zijn eerste individuele medaille op het WK sinds 2018 pakte. De Amerikaan Emre Lehmann eindigde als vierde.

De Russische Angelina Golikova behaalde haar eerste WK-overwinning van het seizoen in de 500 vrouwen met een tijd van 36,66 seconden.

Verdedigend Japans Olympisch kampioen Nao Kodaira pakte het zilver met een tijd van 36,76 punten. En de Amerikaanse Erin Jackson pakte het brons met 36,92 punten.

“Er zijn veel dingen om hiervan te leren en dan ben ik klaar om een ​​kleine pauze te nemen, me te hergroeperen en sterk terug te komen”, zei Jackson.

READ  Zeven kolonels kwalificeren zich voor de NCAA East

Kodaira won de 1000 bij de dames in 1:12.51 en claimde daarmee haar eerste World Cup-overwinning van het seizoen. De Amerikaanse Brittany Bowie pakte het zilver met een tijd van 1:12,54, een verschil van slechts 0,03 seconden. En de Russische Olga Vatkulina won het brons met een tijd van 1: 13.15.

Poe was de enige die 28 seconden geleden op de laatste ronde inzette op 27,89.

“Dit was een van de beste afwerkingen die ik ooit heb gehad”, zei ze.

Isabelle Weidmann, Evanni Blondin en Valerie Maltese claimen hun derde opeenvolgende World Cup-overwinning in Canada in de zoektocht van het damesteam. Ze eindigden de race in 2:52.06 en vestigden daarmee een nationaal record en prestatie.

Japan won het zilver en China het brons.

De Nederlander Bart Holluerfe won de groepsstart bij de mannen met een tijd van 7:38,88, waarmee hij de Nederlandse tweede Olympische plaats in het evenement verdiende. De Belg Bart Swings won het zilver, terwijl de Duitser Felix Reinger het brons pakte.