Afrikaanse hockeyfederatie | Zuid-Afrika strijdt hard in een spannende openingswedstrijd in Parijs tegen wereldnummer één Nederland

Zuid-Afrika begon hun reis richting de Olympische Spelen in Parijs met een spannende openingswedstrijd tegen de nummer één van de wereld, Nederland, in het verbluffende Yves du Manoir. Ondanks een korte vertraging vanwege een storing in de spidercamera begon de wedstrijd met veel energie en intensiteit.

De wedstrijd begon met een vroege kans voor Oranje om de score te openen uit een strafschop, die Jeb Janssen met succes uitbuitte. Maar de Zuid-Afrikaanse ploeg herwon snel de kalmte en maakte de stand gelijk door een prachtig schot van Mustafa Kassim. Maar Nederland herwon de voorsprong met een tussendoor doelpunt in een periode dat Zuid-Afrika aan voldoende spelers ontbrak, waardoor het eerste kwart eindigde met een 2-1-voorsprong.

Aan het begin van het tweede kwart vergrootte het Nederlands elftal de voorsprong met een snelle tegenaanval die werd afgemaakt door Tipp Hoedemakers. De Zuid-Afrikaanse Mustafa Kasem passeerde de bal naar Tevin Cook om het team terug te brengen naar de wedstrijd, maar de Nederlandse doelman Bermin Black blokkeerde de bal op briljante wijze. Dit weerhield het Zuid-Afrikaanse team er niet van om op te schuiven en ze wonnen een strafschop die het Nederlandse team briljant blokkeerde. Hoewel Jovan Jones een Nederlandse strafschop redde, scoorde Jep Jansen kort voor het einde van de eerste helft nog een doelpunt, waardoor de stand op 4-1 kwam.

De tweede helft begon met een doelpunt van Doku Telgenkamp voor Nederland, waardoor de stand op 5-1 kwam. Zuid-Afrika reageerde met een prachtig moment toen Ryan Julius een prachtige pass gaf aan Tevin Cook, die een droomdoelpunt scoorde. Zuid-Afrika bleef aandringen en kreeg opnieuw een strafschop toegekend, wat resulteerde in een strafschop. Matt Joyce-Brown stapte op en dichtte zelfverzekerd het gat naar 5-3, wat de weg vrijmaakte voor een spannende kwartfinale.

READ  Kane en Neville wonnen de kansen van Nederland in de Kiescommissie

In het laatste kwart redde Zwart op briljante wijze een vroege strafschop, waardoor de Nederlandse voorsprong behouden bleef. Zuid-Afrika bleef kansen creëren, tot grote vreugde van de enthousiaste fans. Calvin Davis toonde zijn defensieve bekwaamheid in verschillende beslissende interventies. Ondanks hun inspanningen, waaronder een uitstekende redding uit een nieuwe strafschop van Zwart tegen Joyce Brown, eindigde de wedstrijd met een 5-3 voorsprong voor Nederland.

Mustafa Kasem, de scorer van het eerste doelpunt van Zuid-Afrika, uitte zijn gedachten na de wedstrijd: “Het was een zware wedstrijd tegen de nummer één van de wereld, maar we hebben niet veel tijd om over de zaken na te denken, omdat we een korte speelpauze hebben. tegen Groot-Brittannië zondag zullen we altijd een dreiging presenteren van “de aanvallende kant, maar we moeten het aantal fouten nog verder terugdringen.”

De volgende uitdaging van Zuid-Afrika is zondag om 20.15 uur tegen Groot-Brittannië. Het team blijft optimistisch en vastbesloten om zijn sterke prestaties tegen Nederland, dat op de eerste plaats staat, voort te zetten.

Bron: sahockey.co.za | 27 juli 2024