Afrikaanse hockeyfederatie | De Nederlandse dubbeldroom blijft levend nu de Nederlandse vrouwen de gouden medaille-wedstrijd bereiken

Het Nederlandse nationale damesteam bleek veel sterker dan hun rivalen in de halve finale, Argentinië, toen ze een 3-0 overwinning behaalden op hun felle rivalen en zo voor de zesde keer op rij de finale van de Olympische Spelen bereikten.

Voor een enthousiast publiek waren de regerende Olympische, Wereld-, Europese en Internationale Hockey League-kampioenen in onweerstaanbare vorm tegen Las Leonas en domineerden hun beroemde tegenstanders met doelpunten van Luna Vok, Laura Noninck en Jeppe Jansen.

Focke’s openingstreffer van het tweede kwart kwam met een verbluffend doelpunt, toen de Nederlandse verdediger Rene van Laarhoven haar teamgenoot met een verbluffende pass van 60 meter langs de rechterkant passeerde, naar de jonge spits die de cirkel binnenkwam voordat hij een krachtig backhandschot losliet.

Foque werd een bron van passing in de eerste helft en baande zich een weg naar de Argentijnse verdediging met een perfecte pass op Laura Noninck, die de bal door de benen van Leona’s doelman Cristina Concento leidde.

Topscorer van het toernooi, Jippi Janssen, besliste kort na de tweede helft de stand in haar voordeel, toen ze met een laag schot haar achtste doelpunt van het toernooi scoorde.

Door de uitslag blijft de kans bestaan ​​dat Nederland dubbel goud wint in het hockey, nadat de mannen zich dinsdag (6 augustus) hebben geplaatst voor de finale. Voor Argentinië, de zilveren medaillewinnaars van Tokyo 2020, betekent het resultaat dat ze op vrijdag (9 augustus) om de bronzen medaille spelen.

“Als je mij zag toen we scoorden, denk ik dat dat beschrijft hoe ik me voelde”, zei de Nederlandse doelman Anne Veenendaal, die enthousiast de drie doelpunten van haar team vierde. “Ik denk dat dat alle energie is die eruit kwam en ik ben zo trots op de team De twee goals (van Vuk en Noninck) waren waanzinnig.”

READ  'Soms is muziek het enige dat mensen optilt': songwriter Sive vertelt over community music en werkt met dementie-inclusieve koren

Over de manier om Argentinië te winnen, de ploeg die Nederland een doorn in het oog was, zei Veenendaal: “Ja, ik denk dat we voorheen niet goed speelden, maar dat wilden we vandaag corrigeren Ik ben zeker blij met de manier waarop we gespeeld hebben.” “Ik denk dat we daarmee hebben gescoord en meer hadden kunnen scoren.”

Hockeycompetities op de Olympische Spelen van Parijs 2024 worden gehouden van zaterdag 27 juli tot en met vrijdag 9 augustus. Zowel de heren- als de damescompetitie bestaat uit 12 teams, verdeeld in twee groepen van zes teams vóór de kwartfinales, halve finales en medaillewedstrijden. Voor meer informatie over de hockeycompetities van Parijs 2024, bezoek Olympische Spelen.Hockey.