Nederland wint met een late push de gouden medaille op de 4 x 400 meter gemengde estafette

Dankzij een sterke eindronde versloeg Nederland de Verenigde Staten op de gemengde 4×400 meter estafette op atletiek. Parijs 2024 Om in één keer goud op te halen 3:07.43. De Verenigde Staten van Amerika wonnen de zilveren medaille met een tijd van 3:07.74Gevolgd door Groot-Brittannië, dat met een tijd van de bronzen medaille won 3:08.01.

Groot-Brittannië kreeg na een sterke start de eerste hand van de estafette, maar de Amerikanen namen het tijdens de tweede etappe al snel over, op de voet gevolgd door Nederland. Team USA slaagde erin een verschil te creëren, aangezien zij het eerste land waren dat een overdracht voltooide bij het ingaan van de derde fase, en de leiding namen in de slotfase, achter België.

Ondanks wat een aanzienlijke vooruitgang leek voor de Amerikanen, Femke Paul De Nederlanders kwamen terug van de vierde plaats om in te halen Shamir Klein In de slotfase stal Paul op dramatische wijze de gouden medaille. Paul’s eindtijd van 47,93 seconden was ruim een ​​seconde sneller dan Brown’s tijd van 49,14 seconden. In totaal eindigden de Verenigde Staten slechts 0,177 seconden achter de gouden medaillewinnaars, nadat ze brons hadden gewonnen tijdens het evenement Tokio 2020, Geposte tijd 3:10.22.

Op de Wereldkampioenschappen atletiek 2023 in Boedapest viel Boll meters van de finish in de finale van de 4 x 400 meter gemengde estafette, wat een hartverscheurende nederlaag voor Nederland betekende. Nu, op het grootste podium van de sport, liep ze een snelle ronde om goud te winnen op de Spelen.