Allemaal resultaten, want Nederland won de eerste Olympische gouden medaille bij de heren sinds 2000 met een overwinning op Duitsland via strafschoppen.

De Duitsers, die Nederland hadden verslagen toen ze eerder deze week in de groepsfase tegenover hen stonden, waren niet van plan hen zo gemakkelijk te laten winnen en brachten de scores vier minuten later gelijk. Deze prins Doelpunt uit een strafschop.

Bij de 1-1, 10 minuten voor tijd, was de spanning hoog Yves du Manoir-stadion Dat was duidelijk te zien, want beide teams vochten in de reguliere speeltijd hard voor nog een doelpunt.

Maar de tijd raakte op en de nerveuze energie nam toe met het begin van de strafschoppenserie, met twee geredde kansen van elke ploeg, totdat de Nederlander Brinkman er voor de tweede keer tijdens de wedstrijd in slaagde de droogte te doorbreken door het eerste doelpunt te scoren in de verlenging. tijd ten koste van Danneberg.

Dit was het begin van het einde voor de Duitsers, die het volgende schot misten dat Nederland op voorsprong zou hebben gebracht voordat ze de score moesten opgeven met nog twee doelpunten, waardoor Duitsland genoegen moest nemen met de zilveren medaille.

De oranje menigte explodeerde toen de spelers werden overweldigd door de overweldigende emoties die maar weinigen voelen die de ene overwinning na de andere kunnen behalen op de Olympische Spelen, het toppunt van sport.

Met even sterke gevoelens, maar aan de andere kant van het spectrum, bevindt zich Duitsland Mats Grambusch Hij zei: “[I’m] Leeg, vernietigd.

“Uiteindelijk hebben we verloren, en dat geeft ons nu een vreselijk gevoel.”

Maar de Duitsers hebben een geweldige prestatie geleverd door de gouden medaillewedstrijd te bereiken, en ze zullen niet met lege handen naar huis gaan, maar met Olympische zilveren medailles.

READ  De Groep van Zeven landen komt bijna overeen om belastingontduiking door bedrijven aan te pakken

Eerder op de dag pakte India de bronzen medaille met een 2-1 overwinning op Spanje, terugkomend van een achterstand van één punt nadat de Europeanen als eerste scoorden met een succesvolle strafschop in de 18e minuut.