De Nederlandse Hassan wint de damesmarathon op de Olympische Spelen door de race in recordtijd uit te rijden

De Nederlandse hardloopster Sifan Hassan won de damesmarathon nadat ze zondag, de laatste dag van de Olympische Spelen in Parijs, de race in perfecte tijd had afgelegd en een Olympisch record behaalde met een tijd van 2 uur, 22 minuten en 55 seconden. Hassan won ook bronzen medailles op de 5.000 meter en 10.000 meter races, die vorige week werden gehouden.

Sivan Hassan’s gok op uithoudingsvermogen Parijse spellen Het heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen nadat ik tot nu toe voor de Olympische Spelen had gelopen Marathon Goud in de Franse hoofdstad zondag.

Geboren in Ethiopië Nederlands De atleet ging aan de marathon deel nadat hij twee bronzen medailles had gewonnen op de 5.000 meter en de 10.000 meter, in een verbluffende poging om podiumplaatsen te behalen in drie evenementen.

Hassan stelde niet teleur, want hij versloeg de Ethiopische Tigist Assefa en won in een Olympisch record van twee uur, 22 minuten en 55 seconden.

Dit weerspiegelde de inspanningen van Hassans op de Olympische Spelen van Tokio drie jaar geleden, die zwaar werden getroffen door het coronavirus, toen ze ook drie medailles won: twee gouden (5.000 en 10.000 meter) en een bronzen (1.500 meter).

Assefa pakte de zilveren medaille in 2:22.58, met KeniaHelen Obiri pakte de bronzen medaille (2:23.10).

“Het was niet gemakkelijk,” zei Hassan. “Het was erg warm, maar ik voelde me prima.”

“Ik heb mezelf nog nooit zo naar de finish geduwd als vandaag.”

Hassan, die in 2023 voor het eerst op deze afstand de Marathon van Londen won en vervolgens de tweede beste tijd ooit neerzette door de Chicago Marathon in oktober in 2:13.44 te winnen, zei dat de Olympische gouden medaille een kroon van glorie was.

READ  De first lady kust een tulp die naar haar is vernoemd door Holland - NBC10 Philadelphia

“Ik was erg blij op de marathon van Londen, maar vandaag ben ik nog gelukkiger. Ik kan niet geloven dat ik de Olympische marathonkampioen ben!” Zei ze.