Engeland verslaat Nederland en bereikt de EK-finale tegen Spanje

Dortmund, Duitsland – Het Engelse nationale voetbalteam heeft zich opnieuw gekwalificeerd voor de finale van het Europees Kampioenschap na een spannende recente overwinning die koning Charles III op een uitdagende reis bracht.

Ollie Watkins, die aanvoerder Harry Kane verving in een gewaagde beslissing van coach Gareth Southgate, scoorde in de eerste minuut van de blessuretijd en leidde Engeland woensdag naar een 2-1 overwinning op Nederland in de halve finales en stond in de finale tegenover Spanje. deze week.

In de knock-outfase van Euro 2024 scoorde Engeland een gelijkmaker in blessuretijd via Jude Bellingham voordat hij Slowakije versloeg in de laatste 16 en strafschoppen nodig had om Zwitserland te verslaan in de kwartfinales.

De Three Lions proberen hun supporters thuis op het puntje van hun stoel te houden nu Engeland dichter bij hun eerste herenvoetbaltitel sinds het WK van 1966 komt, inclusief de Britse Queen.

Koning Charles III zei in een felicitatiebericht dat na de wedstrijd werd verzonden: ‘Als u mij toestaat u aan te moedigen de overwinning veilig te stellen voordat er briljante laatste doelpunten of nog meer strafschoppendrama’s nodig zijn, ben ik er zeker van dat de druk op de natie’s de collectieve hartslag en bloeddruk zullen tot rust worden gebracht.’ Je zult enorm opgelucht zijn!”

Watkins’ doelpunt was geschikt voor een koning.

Hij was slechts één keer op het EK van 2024 verschenen – als invaller in een groepswedstrijd tegen Denemarken – dus het was een verrassing dat hij in de 80e minuut door Southgate werd geïntroduceerd in de grootste wedstrijd van Engeland tot nu toe.

READ  Een half miljoen kunst- en amusementsinstellingen in de Europese Unie - Producten Eurostat News

Dit avontuur heeft zijn vruchten afgeworpen. Nadat een andere invaller, Cole Palmer, was gespeeld, raakte Watkins de bal met zijn rug naar het doel direct binnen het strafschopgebied en vuurde vanuit een kleine hoek een krachtig schot in de benedenhoek van het doel.

“Ongelooflijk. Ik heb weken op dit moment gewacht. Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Ik kreeg de kans en heb die met beide handen gegrepen”, aldus Aston Villa-aanvaller Watkins. , die vorig seizoen tot de topscorers van de Premier League behoorde.

Pijnlijk voor bondscoach Ronald Koeman.

“Aan het einde van de wedstrijd had ik het gevoel dat we misschien zouden kunnen scoren, en ik zou zeker wedden op onze overwinning in de verlenging”, zei Koeman.

Engeland speelt zondag in Berlijn de finale tegen Spanje. Dit wordt de eerste finalewedstrijd van Engeland op buitenlandse bodem, na het winnen van het WK in 1966 en het verslaan van Italië in de finale van het EK van 2020, beide keren in het Wembley Stadion in Londen.

“Het wordt een ongelooflijk moeilijke wedstrijd, een heel zware wedstrijd. Opnieuw een wedstrijd die geschiedenis schrijft”, zei Kane over de finale tegen Spanje, dat algemeen wordt beschouwd als het beste team van het toernooi.

De zee van Oranje viel voor het eerst stil op de gigantische zuidtribune van Dortmund in de Westfalia Arena in Dortmund na het late doelpunt van Watkins. Het stadion was de thuisbasis van de meest luidruchtige Nederlandse fans die het stadscentrum overnamen voordat ze vóór de wedstrijd met duizenden naar het stadion marcheerden. De politie meldde drie afzonderlijke botsingen tussen fans uit beide landen in de stad.

READ  Kane en Neville wonnen de kansen van Nederland in de Kiescommissie

Dit gaf de gelegenheid het gevoel van een wedstrijd op Nederlandse bodem, en voor Engeland was het moeilijk om die te overwinnen nadat de 21-jarige Xavi Simons de op één na jongste doelpuntenmaker voor Nederland werd in een EK-wedstrijd.

De middenvelder van Paris Saint-Germain slaagde erin de bal op ongeveer veertig meter afstand van Declan Rice af te pakken, snelde vervolgens naar voren en schoot van buiten het strafschopgebied een krachtig schot in de verre hoek.

Vergeleken met de 16-jarige Lamine Yamal, de nieuwe Spaanse ster, is Simons een voetbalveteraan, maar dit was opnieuw een voorbeeld van de jonge speler die schitterde op het grote podium van het continentale toernooi.

Kane heeft veel bepalende momenten gehad op grote toernooien, en nog een keer toen hij een strafschop omzette nadat het uitgestrekte been van Denzel Dumfries tegen de voet van Kane botste toen de Engelse spits probeerde te schieten.

Met dit doelpunt werd Kane de zesde speler die drie doelpunten scoorde in het toernooi van dit jaar.

Een open eerste helft, waarin Dumfries en de Engelse Phil Foden het houtwerk raakten, maakte plaats voor een gelijkmatige en gespannen tweede helft, die maar liefst twee minuten kende toen de scheidsrechter een doelpunt van Bukayo Saka afkeurde voordat Kane en Foden werden gewisseld.

Dit is misschien wel de beste beslissing die Southgate heeft genomen tijdens zijn achtjarige ambtstermijn als bondscoach van Engeland. Het doelpunt van Palmer, die tegelijk met Watkins inviel, maakte het nog leuker.

“We bezorgen mensen geweldige avonden… maar we zijn nog niet klaar”, zei Southgate.

READ  De voorlopige selectie van Nederland wordt uitgeroepen tot UEFA European Under-21 Championship