Frankrijk Thrash, Nederland en België wonnen ook de openingswedstrijd

Auteur: Vishal Pushkar
zaterdag 25 maart 2023 11:10 (IST)

Frankrijk, de nummer twee van het WK, versloeg Nederland met 4-0 in hun eerste groepswedstrijd in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden, terwijl België Zweden met 3-0 versloeg met een hattrick van Romelu Lukaku.

Nederland had het voor de wedstrijd moeilijk omdat vijf van hun spelers aan de vooravond van de wedstrijd naar huis werden gestuurd met het griepvirus.

Met Kylian Mbappé die voor het eerst de aanvoerdersband van Frankrijk omdeed, begonnen de gastheren hun campagne in Parijs perfect met Antoine Griezmann die na twee minuten de opener binnen schoot, meldt Xinhua.

Zes minuten later scoorde de Franse verdediger Dayot Upamecano in één seconde, gevolgd door een verbluffend doelpunt van Mbappé om de stand na 21 minuten op 3-0 te brengen. In de laatste minuten schoof Mbappé op om een ​​4-0 overwinning veilig te stellen en klom hij met 38 naar de vijfde plaats in de lijst van topscorers in de geschiedenis van Frankrijk.

In de andere ontmoeting in groep twee verloor Gibraltar met 3-0 van Griekenland.

België won hun openingswedstrijd in Groep F comfortabel, waarbij Inter Milan-spits Lukaku drie keer scoorde. Maar ze moeten achter Oostenrijk komen in het groepsklassement nadat de Oostenrijkers Azerbeidzjan met 4-1 versloegen.

Tsjechië versloeg Polen met 3-1 in groep E, terwijl Moldavië en de Faeröer met 1-1 gelijkspeelden. In groep G verloor Bulgarije met 1-0 van Montenegro en Servië met 2-0 van Litouwen.

(Dit is een origineel verhaal van IANS. Er zijn geen bewerkingen aangebracht door Jagran English)