Weghorst pakt het winnende doelpunt voor Nederland boven Polen

<فئة="وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/players/420359/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:Wout Weghorst;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0"انتزع >Wout Weghorst</a> Een late winnaar in de categorie <a class="وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/netherlands/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:هولندا;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Holland</a> na <a class="وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/poland/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:بولندا;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Polen</a> Het leek zijn team (Odd Andersen) te frustreren. en/ afp.co.uk/8fb5e175611bf32aa450d20e9870272a” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/GRQtuBB5O2vv0pfT8SgLvg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTYzOQ- https:// media.zenfs.com/en /afp.co.uk/8fb5e175611bf32aa450d20e9870272a”/><button class=

Invaller Wout Weghorst scoorde zondag een late winnaar voor Nederland in een 2-1 overwinning op Polen in hun Euro 2024-opener.

De aanvaller van Burnley, die op het WK van 2022 tot leven kwam, produceerde opnieuw zijn beste wedstrijd op het grote podium in Hamburg, toen Polen zijn tegenstanders leek te hebben gefrustreerd, ondanks de blessure van de aanvaller. Robert Lewandowski Onvermogen om te spelen.

de Barcelona Vervang de voorkant Adam BuxaPolen kopte zestien minuten eerder al op voorsprong Cody Jackpo De gelijkmaker werd gescoord door een afgeweken poging in het Volksparkstadion.

Nederland slaagde er niet in verdere kansen om te zetten en Polen verbeterde zich omdat de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel in de wedstrijd in Groep D, voordat Weghorst in de 83e minuut tussenbeide kwam.

“Ik ben heel blij. Dit is onbeschrijfelijk, zeker in de finale. Het is heel bijzonder. Op persoonlijk vlak is het een droomscenario”, aldus Vigorst.

“Dit is heel belangrijk, om het goede gevoel vast te houden. Dit is heel fijn voor ons allemaal. Het uiteindelijke doel is om samen deze beker te winnen.”

Een groot aantal Nederlandse fans, gekleed in hun traditionele feloranje truien, stroomde vóór de wedstrijd door de straten van Hamburg, in de hoop een tweede Europese kampioenstitel veilig te stellen.

Coach Ronald Koeman werd in zijn tweede periode aan het roer in 1988 als speler kampioen met Oranje.

Nederland, dat twee jaar geleden sterk presteerde op het WK van Qatar nadat het zich niet wist te plaatsen voor het EK van 2016 en het WK van 2018, kwam snel uit de nederlaag.

Hoewel ze de sterrenkracht van recente generaties – onder meer Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie – missen, is het huidige aanvallende trio dynamisch.

Liverpool-vleugelspeler Jacobo nam naast Memphis Depay de creatieve touwtjes in handen Xavi SimmonsEn getest Wojciech Szczesny Met lage aandrijving.

Middenvelder Tijani Reynders miste een goede kans voordat het Polen van Michal Probiers tegen de gang van het spel de leiding nam met een van hun eerste aanvallende uitstapjes.

Antalyaspor-aanvaller Buksa schoot een vluchtige kopbal langs de doelman van Brighton Bart Verbruggen Uit een hoekschop van Piotr Zielinski in de 16e minuut.

Chesney redde een bal van de Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk en Depay schoot twee ballen naast voordat Jacobo gelijk maakte.

Het schot van de spits van net buiten het strafschopgebied belandde in het doel Bartosz SalamonJuventus-doelman Chesney liet geen enkele kans onbenut.

– Gemiste kansen –

Jacobo zette Nederland van dichtbij bijna op voorsprong na een perfecte pass Nathan Ak Maar zijn schot ging heel lichtjes omhoog.

Depay, die een opvallende witte band om zijn voorhoofd droeg, vuurde in de blessuretijd van de eerste helft een schot naast het doel, terwijl de Nederlander de controle behield en schoten afvuurde.

Polen slaagde er in de tweede helft, die evenwichtiger was en Nederland aan ideeën ontbrak, grotendeels in om zijn tegenstanders de mond te snoeren.

Verbruggen werd gered Jacob Kewer Op zijn nabijgelegen locatie, terwijl hij opgewonden was Denzel Dumfries Hij dreigde twee keer aan de andere kant.

Stefan De Vrij kopte een hoekschop over de lat, maar het vakmanschap van de ploeg van Koeman in de eerste helft was lastig te realiseren omdat het vertrouwen van Polen toenam.

Het kostte Weghorst om Oranje uiteindelijk op voorsprong te zetten. Hij eindigde klinisch met zijn eerste kans twee minuten nadat hij was ingezet.

Ake, die ook Gakpo opzette in de opener, stuurde een lage voorzet het strafschopgebied in en Weghorst draaide de bal met een nette afronding binnen.

Van Dijk zei: “De missie was om koste wat het kost de eerste wedstrijd te winnen, en daarin zijn we geslaagd”, eraan toevoegend dat zijn team de hoeken beter moest verdedigen.

“Voor het eerste doelpunt kreeg hij een vrije pas. Daar moeten we op letten, we moeten kritiek leveren, en dan doel ik ook op mezelf.”

Gesteund door de overleden winnaar, staan ​​ze vervolgens tegenover toernooifavorieten Nederland Frankrijk Vrijdag staat Polen tegenover Oostenrijk, in de hoop dat Lewandowski klaar is om te spelen.

RBS/DJ

READ  Voetbal - Van Gaal heeft er alle vertrouwen in dat Nederland zich plaatst voor WK