Oostenrijk verbijstert Nederland en bereikt de kwartfinales van het EK, en Frankrijk speelt gelijk

Marcel Sabitzer scoorde laat in de wedstrijd een doelpunt en zorgde ervoor dat Oostenrijk zich kwalificeerde voor de knock-outfase van het Europees Kampioenschap 2024, met een 3-2 overwinning op Nederland.

De Oostenrijkers hadden dinsdag (woensdag AEST) slechts één punt nodig om kwalificatie uit Groep D veilig te stellen en kenden een goede start met de Nederlandse spits Donyell Malin Een eigen doelpunt in de zesde minuut.

Wissel in de eerste helft Xavi Simmons Cody Japko scoorde twee minuten in de tweede helft de gelijkmaker, maar Romano Schmid zette Oostenrijk in de 59e minuut weer op voorsprong.

Memphis Depay maakte na een VAR-review in de 75e minuut gelijk met een prachtig schot, maar Sabitzer herstelde twee minuten later de voorsprong voor Oostenrijk met een krachtig schot dat de winnende treffer bleek te zijn, ondanks de hectische finish die getuige was van kansen van beide kanten.

Oostenrijk bovenaan Groep 4 dankzij… Frankrijk Tekenen met Polen Dinsdag werd het in de andere wedstrijd 1-1, nadat het laatste team was uitgeschakeld voordat de wedstrijd begon.

Kylian Mbappé, speler van Frankrijk
Kylian Mbappé Hij zette zijn beschermende masker af om het scoren van een doelpunt vanaf de strafschopstip tegen Polen te vieren. (Bijbehorende persfoto)

Kylian Mbappé scoorde het doelpunt uit een strafschop in de 56e minuut nadat hij terugkeerde naar het spel, terwijl hij zijn beschermende masker voor zijn gebroken neus afzette om feest te vieren in het bijzijn van de Franse fans.

Robert Lewandowski Zijn eerste strafschop was in de 77e minuut, die werd gered door de doelman Mike Maignan – die geacht werd uit eigen doel te zijn gegaan – voordat de Poolse spits bij zijn tweede poging om de stand gelijk te maken de weg naar de benedenhoek vond.

READ  Ruim 350 Nederlandse evenementenorganisaties doen mee aan 'We Cancel the Silence'-protesten

in Keulen, Engeland Het plaatste zich als groepsleider voor de knock-outfase na een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië.

Door het resultaat in Keulen kwalificeerde Slovenië zich ook voor de achtste finales. Kroatië Het werd geëlimineerd.

In een wedstrijd met weinig kansen wisselde Engeland Cole Palmer Hij had de overwinning in blessuretijd kunnen bezegelen, maar zijn schot werd gered door de Sloveense doelman Jan Oblak.

Engeland speelt in de achtste finales tegen een van de als derde geplaatste teams, die aan de andere kant van de loting staan. SpanjeFrankrijk, Duitsland En Portugal.

En in München, Denemarken Hij schoof door naar de achtste finales na een 0-0 gelijkspel met Servië.

De Denen eindigden als tweede in Groep C met drie punten, evenveel als Slovenië, maar werden door een beter kwalificatieklassement tweede.

Denemarken had de meeste kansen, hoewel Servië een overwinning nodig had om de volgende ronde te bereiken.

Bijna al die Deense kansen zijn voorbijgekomen Christian Eriksendie zijn 133e interland speelde, een record.

De wedstrijd tussen Denemarken en Slovenië eindigde in een gelijkspel op punten, doelsaldo, gescoorde doelpunten en disciplinaire punten.