De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman zei dat het voetbal ‘kapot’ is nadat de wedstrijdveranderende beslissing ervoor zorgde dat ze verloren van Engeland

Engeland schoof door naar de finale tegen Spanje dankzij het last-minute doelpunt van Ollie Watkins in een 2-1 overwinning op Nederland.

De prestatie van het team was geweldig, maar hoe werd elke speler beoordeeld?

Tom Barkley, de correspondent van SunSport, beoordeelde de spelers van Southgate, en hieronder vindt u zijn beoordeling van hen.

Jordan Pickford: 7

Grotere doelmannen hadden misschien een sterkere hand bij het al vroeg blokkeren van de verbluffende treffer van Xavi Simons, hoewel dat overdreven kritiek was. Sterke redding tegen Virgil van Dijk na het uur.

Kyle Walker: 7

Hij zag er verjongd uit na enkele trage optredens, maar viel in de eerste helft af en toe plat, ondanks zijn rol aan de rechterkant van een achterste drie. De laatste tackle op Cody Jacobo was goed.

John Stones: 7

Hij is sterk aan de bal en lijkt te hebben geprofiteerd van reguliere actie, aangezien hij de afgelopen maanden zelden voor Manchester City speelde.

Mark Gohe: 6

Hij keerde terug naar het team nadat zijn schorsing hem uit de wedstrijd tegen Zwitserland hield. Hij had de ongewenste taak om na rust grote man Fat Weghorst in te schakelen.

Bukayo Saka: 7

Hij was erg scherp in de eerste helft, pakte met succes tegenstanders aan, rende en dribbelde briljant met de bal. Maar na rust was hij niet effectief, zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en hij kreeg een gele kaart.

Declanrijst: 6

Hij verloor in het begin van de wedstrijd de bal van Simons, maar hij werd volwassener in de wedstrijd en wist de beschikbare kansen te benutten. Hij maakte ook een slechte pass toen Kane halverwege de tweede helft vrij was.

READ  Undercover Seizoen 4: Releasedatum, acteurs, plot en updates

Kobe Maino: 8

Hij was de jongste speler in de geschiedenis van Engeland die in de halve finale van een groot toernooi speelde, met een leeftijd van 19 jaar en 82 dagen, en was briljant in de eerste helft. Zijn aanvallende runs waren briljant, zijn tackles waren beslissend en zijn interactie met Foden was plezierig.

Kieran Trippier: 6

We weten inmiddels allemaal dat hij uit positie speelt, dus hij was opnieuw beperkt in de aanval en betrouwbaar in de verdediging. Hij werd in de tweede helft vervangen door de meer natuurlijke Shaw.

Phil Foden: 7

De eerste 45 minuten waren zijn beste ooit in het toernooi. Hij dacht dat hij ging scoren toen Denzel Dumfries zijn schot van de doellijn schoot en op de paal belandde. Maar toen werd hij plotseling vervangen.

Judas Bellingham: 5

Hij keerde terug naar het stadion waar hij naam maakte, maar had moeite om een ​​significante impact te maken op zijn oude thuisveld. Gelukkig was hij niet degene die werd vervangen.

Harry Kane: 6

Hij won de strafschop en voerde deze met succes uit, waardoor hij met drie doelpunten de topscorer van het toernooi werd. Hij leek aanvankelijk mobieler, maar was na de pauze nog steeds erg moe en liep het veld af.

Abonnementen

Luke Shaw (in plaats van Kieran Trippier, eerste helft): 6

Het leek geruststellend voor een man die al zo lang uit de roulatie was.

Ollie Watkins (voor Harry Kane, 81): 9 en de sterman

Verrassend genoeg gaf Southgate Ivan Toney een kans als invaller in de aanval, omdat hij op zoek was naar meer tempo achterin. Hij scoorde een briljant doelpunt in de hoek en won de wedstrijd – we hadden niet meer van hem kunnen wensen.

READ  Britse premier ontmoet Canadese en Nederlandse collega's om reactie op Russische agressie te bespreken

Cole Palmer (in plaats van Phil Foden, 81): 7

Hij kreeg zijn grote kans in de laatste minuten, maar maakte een briljante misser en gaf de bal vervolgens door aan Watkins, wat een verbluffende winnaar opleverde.

Gareth Southgate: 8

Zijn overstap naar een driemansverdediging tegen Zwitserland hielp hem daar de overwinning veilig te stellen, en het was hier dat zijn team eindelijk een indrukwekkende prestatie in de eerste helft neerzette. Het team viel weer uit elkaar naarmate de wedstrijd vorderde en ik vreesde het ergste, maar we moeten zeggen dat zijn beslissing om Ollie Watkins in te schakelen een geniale zet was.