Canada opgepompt door Nederland in het CanMNT-debuut van Jesse Marsch

Dit was niet de slechtste wedstrijd die het Canadese nationale herenteam ooit heeft gespeeld. Maar Soccer Canada hoopte dat de uitkomst gunstiger zou zijn voor het CV van Jesse Marsh.

Canada werd verslagen in de eerste wedstrijd van Marsh sinds zijn aanstelling als opvolger van John Herdman vorige maand. Verlies tegen Nederland met 4-0 Donderdag in Rotterdam. De als zevende geplaatste Nederlander scoorde doelpunten van Jeremy Frimpong, Memphis Depay, Wout Weghorst en Virgil van Dijk.

“Ik denk het niet [the scoreline] “Dat was indicatief voor de wedstrijd”, zei Marsh op zijn persconferentie na de wedstrijd. “Ik denk dat de prestatie in de 4-0-wedstrijd echt goed was.

“Ik dacht dat we onszelf in de eerste helft heel goed vertegenwoordigden en de voetbalversie waarnaar ik wil dat het team evolueert. Wat je in de tweede helft ziet, is dat wanneer Nederland de druk een beetje begint op te voeren, dan kan dat Als we meer van hun kwaliteit zien, worden we een beetje zenuwachtiger en weet je: “Het dwingt ons om fouten te maken.”

Canada heeft zeker een aantal fouten gemaakt die het graag zou willen terugvorderen.

“Het is bijna oneerlijk dat je je eerste wedstrijd tegen Nederland speelt en je tweede tegen Frankrijk. Maar wat dan nog,” zei Marsh. “We moeten groeien als team, we moeten groeien als voetballand. We moeten manieren vinden om te verbeteren en er is geen betere manier om dat te doen dan tegen zulke tegenstanders te spelen.

Achteraf gezien kan het een vergissing zijn geweest om Toronto-aanvoerder Jonathan Osorio niet in te zetten. Marsh voerde zes wissels door, maar noch de aanvoerder van TFC, noch Richie Laria was daar een van. De clubvertegenwoordigers uit Montreal Mathieu Choiniere en veteraan Samuel Peet kwamen in de tweede helft als wisselspelers. Voormalig TFC-buitenspeler Jacob Schavelborg begon aan de tweede helft als vervanger van Liam Miller. ‘Tennessee Waterslide’ maakte een aantal slimme runs en toonde zijn snelheid langs de linkerflank, maar slaagde er niet in de aanval te creëren die nodig was om de comeback tot stand te brengen.

READ  Twitch streamer in hysterie nadat golven van uitgezonden sluipschutters IRL hebben uitgezonden
Fotografie: Reuters/Peruska van de Woo

Alfonso Davies Hij droeg de aanvoerdersbandDat zou een goede indicatie kunnen zijn van hoe Marsch erover denkt om de ster van Bayern München definitief de aanvoerdersband te geven. Marsh gaf op zijn persconferentie na de wedstrijd toe dat hij nog niet klaar is om de opvolger van Atiba Hutchinson te benoemen en dat hij de komende wedstrijden zal gebruiken om het leiderschap van het team te evalueren, evenals een hele reeks andere dingen.

“Ik was blij voor hem (Davies). “Ik denk dat hij op een goede manier voorzichtig is en ik denk dat hij zichzelf en het team op een goede manier vertegenwoordigt”, zei Marsh om de armband te gebruiken.”

De Deen St Clair trok vanaf het begin de handschoenen aan en speelde de volle 90 minuten tegen Oranje. Marsh onthulde dat hij de nummer 1-doelman nog niet heeft benoemd, en ondanks de fout van de doelman van Minnesota United bij het tweede doelpunt van Nederland, was hij blij met de prestatie van St. Clair.

“Ik heb deze beslissing genomen in deze wedstrijd omdat ik denk dat Dane goed presteert voor zijn club”, zei Marsh. “Het is nog niet echt op welk niveau dan ook beslist, want we zijn nog maar zes dagen samen, drie dagen als ik met dagen praat als ik met mijn laatste groep heb gesproken. Dus weet je, we zijn net binnen onze eerste fase waarin we alles uitzoeken over hoe we verder gaan.”

Nederland bereidt zich voor op Euro 2024, waar ze het in Groep D tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk zullen opnemen. Canada begint het Copa America-toernooi op 20 juni in Atlanta tegen de Zuid-Amerikaanse en wereldkampioen Argentinië.

READ  De koning en koningin van Nederland toeren door de Verenigde Arabische Emiraten

Canada speelt zondag om 14.30 uur ET tegen Frankrijk, live op OneSoccer op FuboTV.