Amerikaanse vrouwen winnen hun eerste wedstrijd terwijl ze proberen de gouden medaille te verdedigen (samenvatting van dag 1)

Olympische Zomerspelen 2024 Parijs

De Amerikaanse vrouwen kenden een sterke start in hun zoektocht naar een vierde waterpolotitel en wonnen hun eerste wedstrijd van de Olympische Spelen van 2024 tegen Griekenland. Olympisch zilveren medaillewinnaar Spanje won ook zijn eerste wedstrijd van het toernooi op de eerste dag van de waterpolocompetitie.

Groep A, eerste wedstrijd: Nederland 10, Hongarije 8

Aan de eerste wedstrijd van de dag begon Nederland sterk. Simone van de Kraats kreeg de bal uit een snelle run en kreeg een fout tegen Rebecca Parken Een strafschop leverde haar een vroege 1-0 voorsprong op. Nederland scoorde vervolgens gedurende de gehele periode nog eens 3 doelpunten, waardoor een vroege 4-2 voorsprong werd genomen. Er werden geen doelpunten gescoord tijdens de eerste vijf minuten van de tweede periode Camilla Farago Hij scoorde een doelpunt vanaf de rechterpaal, waardoor het verschil tussen Hongarije en Nederland één punt bedroeg.

Toen de eerste helft op 4-3 eindigde, nam Hongarije de leiding Vanda Valleyi Hij profiteerde van velduitsluiting Lola MulhuizenVan de Kraats scoorde nog geen twee minuten na aanvang van de derde periode de gelijkmaker. Van de Kraats keerde vervolgens de gunst terug door opnieuw te scoren en bezorgde Nederland een 5-4 voorsprong. Na in de eerste helft nog een aantal keer doelpunten te hebben gewisseld, sloten de twee teams de derde periode met 6-6 af. Nederland breidde de voorsprong uit naar 8-6 tijdens de eerste minuten van de vierde periode, maar Hongarije trok zich niet terug uit de competitie en keerde terug naar een 8-8 gelijkspel met nog 4:32 te gaan in de wedstrijd. Met nog minder dan een minuut te gaan werd de Hongaarse Farago opgeroepen voor diskwalificatie, waardoor Nederland met een extra man in een lastige positie kwam. Mulhuizen profiteerde optimaal van de situatie en scoorde al na 17 seconden, waardoor Nederland met nog 40 seconden te gaan een 9-8 voorsprong kreeg. Pinksteren Hij voegde nog een doelpunt toe voor Nederland naarmate de tijd verstreek, waardoor zijn team naar een 10-8 overwinning leidde.

Groep twee, wedstrijd 2: VS 15, Griekenland 6

De huidige Olympische kampioenen hebben geen tijd verspild door zichzelf te profileren als het te kloppen team Rachel Fattal Fattal kreeg na een snelle run de bal aan het rollen voor de Amerikaanse vrouwen. Ze pakte snel het eerste punt van de wedstrijd en profiteerde van de diskwalificatie door Griekenland. Margarita Plevretoa De Amerikanen leiden met 1-0. Toen gingen de Amerikanen in de aanvalsmodus. Maggie Stevens En Jenna Flynn Hij scoorde nog twee doelpunten uit de diskwalificatie, waardoor de Amerikanen tot het einde van de eerste periode op een 3-0 voorsprong stonden. De aanval ging door in de eerste zes minuten van de tweede periode, toen de Verenigde Staten 7-0 scoorden. Om 2:25 uur aan het einde van de periode, Eleftheria plefreto Heb bij ons het netwerk gevonden Jordanië Raney De wedstrijd eindigde toen het Egyptische team met 7-1 won, waarna de twee teams doelpunten uitwisselden en de eerste helft eindigde met een voorsprong van het Egyptische team met 2-9.

READ  Toveren 3 HBO Max Release Time: hier is de releasetijd

Na rust herleefde Stevens de hoop van de US Women’s met een strafschop, waardoor ze op een 10-2 voorsprong kwamen. Tara Prentice De VS voegden meer doelpunten toe om de stand op 11-2 te brengen. Griekenland reageerde met nog twee doelpunten in de eerste helft, maar de Verenigde Staten sloten de eerste helft af met een 12-4 voorsprong op Griekenland. Vroeg in de vierde inning, Joël Romer De Verenigde Staten hebben de kloof vergroot nadat ze hadden gestolen Maddie MusselmanDe stand werd 13-4. Kort daarna introduceerden de Verenigde Staten een reservedoelman. Amanda LonganGriekenland profiteerde van de wisselmogelijkheid door nog een doelpunt te scoren. Maar dit was niet genoeg voor de Grieken, want de USA verzamelde nog twee punten om de wedstrijd af te sluiten met een 15-6 overwinning.

Bij hun overwinning pakten de VS 7/8 op powerplays en 2/3 op strafschoppen. Flynn leidde het duel met 4 doelpunten voor de Amerikanen, terwijl hij als startende doelman fungeerde Ashley Johnson Hij noteerde 10 reddingen.

Groep twee, wedstrijd 3: Spanje 15, Frankrijk 6

Ondanks de sterke wedstrijd die Spanje na het einde van de eerste helft speelde, slaagde het erin Frankrijk in de derde wedstrijd van de dag te verslaan, wat de Olympisch zilveren medaillewinnares haar eerste overwinning in het toernooi opleverde. Spanje stond aan het begin van de wedstrijd voor toen Ani Espar Laquete balbezit nam en deze vervolgens doorgaf aan Paula Crespi Pareja om het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren, waardoor Spanje op een 1-0 voorsprong kwam. Lacquette stal vervolgens de bal en gaf deze door aan Elena Ruiz Barrel voor het tweede doelpunt van de wedstrijd. De Franse Emma Verneux reageerde op haar doelpunt nadat Nona Perez Vivas van het veld werd gestuurd, waardoor de stand 2-1 werd. De twee teams wisselden meer doelpunten uit en sloten het eerste kwart af met een 6-3 voorsprong voor Spanje. In het tweede kwart vielen er slechts enkele doelpunten, voordat Baril het kwart afsloot met een doelpunt uit een strafschop, waardoor de stand tijdens de rust op 9-4 kwam.

READ  Wanneer verlaten "The Vampire Diaries" en "The Originals" Netflix?

Na het einde van de eerste helft bleef het spel relatief rustig, aangezien er pas drie minuten na de derde periode gescoord werd. Met nog 5:34 minuten te gaan tot het einde van het kwart maakte Isabel Buralkova Coelho een einde aan haar doelpuntdroogte en profiteerde van een fout van de Française Ursualia Hertzka, die leidde tot een doelpunt met een krachtig schot vanaf een afstand van 5′ buiten het doel , waardoor de stand 10-4 werd. Hoewel Frankrijk probeerde te reageren, scoorde Spanje in de eerste helft nog twee doelpunten en stond voor aanvang van de slotperiode met 12-5 voor. In tegenstelling tot de derde periode vielen de doelpunten vroeg in de vierde periode, waarbij Billie Pena in minder dan 30 seconden voor Spanje scoorde. Spanje verving vervolgens doelman Laura Esther Ramos door startende doelman Martina Terre, waarvan de Franse Emma Vernoux profiteerde door een doelpunt te scoren. Spanje bleef echter het doel van Frankrijk bestoken en vuurde nog twee doelpunten af ​​voor het einde van de wedstrijd om met 15-6 te winnen.

Groep A, wedstrijd 4: Australië 7, China 5

Net als bij de eerste wedstrijd van de dag bleek deze wedstrijd erg close te zijn, aangezien beide partijen scores uitwisselden. Hoewel China heeft gewonnen Wang Huan Na balbezit te hebben gewonnen met een snelle run, zorgde een reeks fouten ervoor dat Australië snel balbezit kreeg Alice Williams Hij scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd en bezorgde de Australiërs een 1-0-voorsprong. Na een strafschop Nong SanfengAustralië Papa Andries Hij scoorde het tweede doelpunt van de dag voor het team en nam een ​​2-0 voorsprong. Sanfeng reageerde kort daarna met een doelpunt na een uitzending Elle ArmitDe stand werd 2-1. Zhang Jing China bracht de stand in evenwicht met nog 19 seconden te gaan in de eerste periode, maar Andrews reageerde met een eigen doelpunt en bezorgde Australië na de periode een 3-2 voorsprong. Vroeg in de tweede periode scoorde Andrews opnieuw, waardoor de stand 4-2 werd in het voordeel van Australië. Het duurde nog drie minuten voordat China reageerde. Qin Xiao Profiteer van de uitsluiting Sienna Groen Voor het doel. Met een voorsprong van 4-3 in de laatste seconden van de eerste helft, Arancini-kostuum Hij scoorde nog een doelpunt voor Australië.

READ  Netflix opent Canadees kantoor en neemt hoofd van lokale content aan - Deadline

De derde periode was zeer defensief, waarbij beide teams fouten en schoten uitwisselden. Geen van beide ploegen slaagde er echter in het net te vinden en de stand bleef in de slotperiode 5-3. In het begin van de vierde periode probeerde China een comeback te maken, toen Huan profiteerde van de uitsluiting van Williams en het eerste doelpunt van de eerste helft scoorde om het team binnen één punt van de Australiërs te brengen. Een paar seconden later scoorde Hwan opnieuw en bracht de stand gelijk op 5-5. Australië weerde de golf van Chinees momentum echter af met Williams en Bronte Halligan Ze scoorden elk een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd en bezorgden Australië een 7-5 overwinning.